DRAMA! ODBEGLO 75 KROKODILA! Policija dobila naređenje da UBIJA! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poplava koje su pogodile grad Maoming u Kini, nestalo 75 sijamskih krokodila.

DRAMA! ODBEGLO 75 KROKODILA! Policija dobila naređenje da UBIJA! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@yenicag_tv

U gradu Maomingu na jugu Kine, nestalo je 75 sijamsih krokodila sa farme tokom poplava i oluje koja je u subotu i nedelju pogodila suptropski grad. Vlasti grada su pozvale stanovnike tog grada da se drže podalje od vodenih površina.

- Vlasti pokušavaju da drže stvari pod kontrolom, ali broj odbeglih krokodila je prevelik - navela je regionalna kancelarija za hitne slučajeve, a prenosi Vašington post.

 

 

Stanovnicima južnog okruga, gde se farma i nalazi, rečeno je da budu na oprezu i izbegavaju izlaske iz kuće. Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako se krokodili kreću poplavljenim ulicama oko jezera u Maominhu, a službenik iz gradskog odseka za hitne slučajeve je potvrdio da je više od desetak krokodila pronađeno, ali da ih je još više od 50 na slobodi. Znakovi upozorenja postavljeni su oko poplavljenih farmi.

Policija i hitne službe sa podvodnom sonarnom opremom mobilisane su za potragu, a više timova patrolira motornim čamcima.

- Nismo sasvim sigurni gde se nalaze krokodili - naglasio je jedan od pripadnika spasilačke službe koji učestvuje u potrazi. Takođe, snage bezbednosti su dobile naredbu da svakog krokodila koji izađe iz dubokovodne zone, ubiju.

 

 

Podsetimo, Momaing i širu provinciju Guangdung su pogodila dva tajfuna, a klizišta su usmrtila najmanje sedam ljudi u susednoj regiji Guangsi.

Inače, Maoming je poznat po tome da ima neke od najvećih farmi krokodila u zemlji, sa pogonima za proizvodnju krokodilske kože u obližnjim gradovima.

Ovo nije prvi put da krokodili pobegnu sa farme u ovom gradu, isto se dogodilo 2013. godine kada bodljikava žica oko farme zarđala i postala krhka zbog dugotrajnih poplava, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading