AMERIKA SPREMA KRVOPROLIĆE! Preko Tajvana planira da slomi i Rusiju i Kinu?!

Autor:

Svet

07.09.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sivkov je izrazio uverenje, da SAD neće da ratuju sa kontinentalnom Kinom, već da će pokušati da u saradnji sa Japanom reše problem nanošenja pomorskog poraza NR Kini.

AMERIKA SPREMA KRVOPROLIĆE!  Preko Tajvana planira da slomi i Rusiju i Kinu?!

Foto: Tanjug/AP

Doktor vojnih nauka, penzionisani ruski oficir Konstantin Sivkov, govorio je o ciljevima Sjedinjenih Američkih Država u pokretanju vojnog sukoba oko Tajvana.

- Kada pokrenu sukob oko Tajvana, Sjedinjene Države rešavaju dva problema odjednom. Prvo, povlače snage Ruske Federacije sa zapadnih ratnih operacija na istok, za šta će biti potrebno vreme i sredstva. Drugi zadatak je, da oni žele da pokušaju da Kini nanesu sramotan poraz - kaže Sivkov.

On je izrazio uverenje, da SAD neće da ratuju sa kontinentalnom Kinom, već da će pokušati da u saradnji sa Japanom reše problem nanošenja pomorskog poraza NR Kini.

- Sjedinjene Države mogu da izazovu takvu pomorsku bitku, tako što će naterati Kinu da uvede pomorsku blokadu Tajvana. Zbog toga namerno izvode vežbe po Tajvanu, pumpaju ga oružjem i tako dalje - rekao je ekspert.

Sivkov kaže da će se Kina u jednom trenutku odlučiti za pomorsku blokadu ostrva, a tada će SAD odmah početi da sprovode zadatak deblokade. Prema njegovom mišljenju, izbiće pomorska bitka, tokom koje Amerikanci očekuju da će kineskoj floti naneti težak i sramotan poraz.

- Tako rešavaju problem podizanja rejtinga sadašnje administracije Bele kuće, i obezbeđivanja Bajdenovog reizbora za drugi mandat. Za svetske globaliste to je kritično, jer u uslovima kada nisu uspeli da preuzmu kontrolu nad Rusijom, Trampova pobeda u SAD predstavlja krah celog globalnog projekta. Zbog toga će uraditi sve što je potrebno - zaključio je vojni ekspert.

Govoreći o šansama SAD da pobede Kinu na moru, Sivkov je napomenuo da su one veoma visoke, pošto je udarna moć američke flote veća od Kine. Osim toga, u ovoj borbi, SAD će se oslanjati na podršku japanske mornarice, koja takođe ima veoma impresivnu flotu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

07.09.2023 12:17

Mogu samo da probaju i da se ispale.