RAZORAN ZEMLJOTRES NA DALEKOM ISTOKU! Treslo se tlo jačinom čak 6 stepeni po Rihteru!

Autor:

Svet

11.08.2023

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres je izazvao podrhtavanje tla i izazvao paniku među stanovnicima Hokaida.

RAZORAN ZEMLJOTRES NA DALEKOM ISTOKU! Treslo se tlo jačinom čak 6 stepeni po Rihteru!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Danas je japansko ostrvo Hokaido bilo suočeno sa snažnim zemljotresom jačine 6 stepeni Rihterove skale, koji je izazvao zabrinutost i međunarodnu pažnju. Prema saopštenju Nemačkog istraživačkog centra za geonauke, ovaj potres je imao epicentar smešten 46 kilometara ispod površine Zemlje.

Zemljotres je izazvao podrhtavanje tla i izazvao paniku među stanovnicima Hokaida. Iako je epicentar bio relativno duboko ispod površine, intenzitet zemljotresa nije zaobišao ostrvo. Po izveštajima, potres je bio posebno osetljiv u delovima ostrva gde se koncentriše naseljena zona.

Ovo nije prvi put da se Japan suočava sa ozbiljnim zemljotresima, budući da je zemlja smeštena na tektonskoj ploči Pacifičkog vatrenog prstena. Ova oblast je poznata po svojoj geološkoj aktivnosti i čestim potresima. Japanska vlada je već dugo usavršila sisteme za upozorenje i reagovanje na zemljotrese, kako bi se minimizirala šteta i rizik po živote ljudi.

Iako trenutno nema zvaničnih izveštaja o žrtvama ili materijalnoj šteti, ovaj incident podseća na važnost kontinuiranog praćenja seizmičke aktivnosti i pripremljenosti na ovakve prirodne nepogode. Očekuje se da će se stručnjaci i istraživači detaljnije baviti ovim zemljotresom kako bi bolje razumeli njegove uzroke i posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading