POTRESNI PRIZORI MEĐU RUŠEVINAMA U POKROVSKU: Katarina i Lidija preživele ruski raketni napad - spasioci i dalje pretražuju ruševine (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

08.08.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadima je stradalo najmanje osam ljudi, a broj ranjenih je 67, uključujući 29 policajaca, sedmoro spasilaca i dvoje dece.

POTRESNI PRIZORI MEĐU RUŠEVINAMA U POKROVSKU: Katarina i Lidija preživele ruski raketni napad - spasioci i dalje pretražuju ruševine (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Spasioci pretražuju ruševine u Pokrovsku koji su Rusi sinoć dva puta raketirali. U napadima je stradalo najmanje osam osoba, a strahuje se da ima još žrtava u ruševinama.

Katarina (58), koja živi u ovom gradu na istoku Ukrajine, bila je u svom stanu kada je krenuo prvi udar, a njena zgrada stradala je u drugom napadu.

- Samo stravičan udarac i to je bilo to. Plamen me je zaslepeo, pala sam na pod. Oči su me jako bolele - priča Katarina čija glava je sva u zavojima.

Republika

Foto: Tanjug-AP

Ruski napad na Pokrovsk

Lidija, koja ima 75 godina, pričala je telefonom u trenutku kada su Rusi krenuli u novi napad. Nju su spasioci izvukli iz ruševina u beloj zavesi punoj srče.

- Zavesa je odletela i obmotala se oko mene, a onda je prozor pao preko mene - priča Lidija kojoj su leđa puna posekotina.

Srećom, prošla je sa lakšim povredama, i brzo je otpuštena iz bolnice.

- Sva sam isečena po nogama, još imam stakla po sebi - priča Lidija dok pokazuje na glavu.

U napadima je oštećen i hotel u kojem su do nedavno boravili strani novinari koji su izveštavali o situaciji u Ukrajini.

- Boravili smo u ovom hotelu u maju, kada smo izveštavali o hiljadama ljudi koji se vraćaju u svoje domove u blizini fronta - napisao je Džejms Vaterhaus, dopisnik BBC-ja iz Ukrajine.

Oglasio se i Kristofer Miler iz Financial Times-a.

- Ruske snage raketirale su Pokrovsk, gađali su hotel Družba i piceriju Korleone, mesta koje su novinari stalno posećivali - napisao je Miler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading