OČARAVAJUĆI PRIZOR IZNAD GRČKE ODUŠEVIO SRPSKE TURISTE: Čovek uspeo da zabeleži kamerom - ubrzo se javili i drugi koji su ISTO VIDELI (VIDEO)

Autor:

Svet

29.07.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fejsbuk grupi "Grčka info" jedan Srbin objavio je snimak iz ove zemlje, koji je vrlo brzo postao viralan.

OČARAVAJUĆI PRIZOR IZNAD GRČKE ODUŠEVIO SRPSKE TURISTE: Čovek uspeo da zabeleži kamerom - ubrzo se javili i drugi koji su ISTO VIDELI (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Čovek je uspeo da zabeleži spektakularan prizor protekle noći. Neobična svetla na nebu iznad Nikitija u Grčkoj izazvala su pometnju među srpskim turistima koji su bili svedoci ovog fenomena.

Na Fejsbuk grupi "Grčka info" objavljen je snimak iz ove zemlje, koji je vrlo brzo postao viralan - zvezde u nizu kako putuju nebom.

Međutim, ubrzo je otkriveno da su u pitanju sateliti, i to ni manje ni više nego čuveni "Starlink" sateliti, čiji je osnivač Ilon Mask.

Mnogi turisti koji su prisustvovali ovom fenomenu, prisetili su se slične situacije pre dve godine iznad Beograda i više puta iznad Grčke, gde su se mogle videti slične svetlosne tačke.

Otkriveno je da se radi o satelitima koji su deo ambicioznog "Starlink" projekta, koji ima za cilj stvaranje globalne internet mreže.

- Sateliti koji su pušteni pre par godina pa se sada opet vide i viđaće se. Ilon Mask proizvod. Mislim da je naziv Starlink ili nešto tako, ideja je da se stvori internet mreža za ceo svet, tako nešto - glasio je komentar sa najviše podrške.

Oduševljenje i radoznalost su zavladali među posmatračima, dok su neki korisnici Fejsbuka sa duhom humora iskoristili priliku za šale.

- Retka pojava. Stari Grci su verovali da ista najavljuje velike gužve, kilometarske kolone na granici - napisao je jedan član grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading