BEBA NIJE IZDRŽALA BITKU SA OPAKIM ENTEROVIRUSOM: U zagrebačkoj klinici preminulo novorođenče za čiji život su se lekari borili mesec dana

Autor:

Svet

08.07.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bjelovarskoj Opštoj bolnici "Dr. Anđelko Višić" za hrvatski Večernji list je potvrđeno je da je preminulo novorođenče koje je nakon zaraze enterovirusom iz te bolnice sredinom juna prebačeno na lečenje u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

BEBA NIJE IZDRŽALA BITKU SA OPAKIM ENTEROVIRUSOM: U zagrebačkoj klinici preminulo novorođenče za čiji život su se lekari borili mesec dana

Foto: Tanjug/AP

Navodi se da je reč je o detetu koje je od prvog dana zaraze bilo u izuzetno teškom stanju i da su se lekari borili za njegov život.

Večernji list saznaje direktorke bjelovarske bolnice Sanele Grbaš Bratković da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi pod kontrolom i da je virus, zbog kojeg je pre nekoliko nedelja oboljelo više novorođenčadi, sada eliminisan.

Navodi se da se testiranja sprovode redovno i da novozaraženih nema, a već nekoliko dana u bolnici nema niti hospitalizovanih zbog enterovirusa.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading