JEDNA JE U MILION: Devojčica je rođena sa SRCEM ispod kože, majka i dalje strepi da joj se OVO ne dogodi!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.06.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su doktori odmah rekli da beba neće preživeti, majka je odlučila da rizikuje i rodi ovu devojčicu.

JEDNA JE U MILION: Devojčica je rođena sa SRCEM ispod kože, majka i dalje strepi da joj se OVO ne dogodi!

Foto: printscreen/instagram

devojčica

Dari Borun je mlada mama koja je pre 14 godina rodila jednu posebnu devojčicu. Naime, bebino srce nije smešteno u grudnom košu, već odmah ispod kože.

Ovo stanje se naziva Kantrelova pentalogija i javlja se vrlo retko.

Nije tako čest slučaj te se devojčica smatra pravim čudom. Mlada Virsavija suočila se s brojnim izazovima zbog retkog stanja koje je ostavilo njeno srce nezaštićenim zbog nedostatka grudnoig koša i trbušnih mišića.

 

 

Tokom trudnoće, lekari su upozorili njenu majku da nerođena ćerka verovatno neće preživeti i da možda čak neće preživjeti trudnoću ili porođaj. Uprkos mračnim prognozama, majčina nepokolebljiva ljubav prema nerođenom detetu naterala ju je da nastavi s porođajem.

 

 

- Ona je zaista čudo i sviđa mi se takva kakva je. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona je jedna od milion - kaže Virsavijina majka.

Njena majka čini sve kako bi podigla svest o Virsavijinom stanju. Dari ponosno na društvenim mrežama objavljuje fotografije svoje ćerke, koje prikazuju njeno otkriveno srce. Majka crpi snagu iz svoje živahne devojčice, koja obožava da pleše, crtati, jaše ponije Iako joj je trčanje zabranjeno, ona tu aktivnost ipak voli.

 

 

Kako bi zaštitila svoje srce, Virsavija uvek nosi meku odeću.

- Volim svoju ćerku. Takvu ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje dogodi drugoj deci ako se može sprečiti. Podržavam rad istraživača da nastave da rasvetljavaju ovo stanje i možda pronađu način za njegovo lečenje - kaže Dari.

Virsavijino zdravstveno stanje poznato je kao Kantrelova pentalogija i pogađa samo jedno od milion živorođene dece. Zanimljivo je da joj njeno srčano stanje ne uzrokuje nikakvu bol, niti je ometa u svakodnevnim aktivnostima.

 

 

Uprkos sposobnosti da se uključi u redovne aktivnosti, Virsavija mora da bude vrlo oprezna kako bi izbegla povrede grudnog koša, jer bi to moglo da predstavlja značajan rizik za njeno potpuno izloženo srce ispod površine kože.

- Virsaviji nije lako da živi sa srcem na spoljnoj strani grudi jer je stvarno izloženo i krhko, budući da se nalazi odmah ispod kože. Ponekad i meni i njoj uzrokuje napetost saznanje koliko je ona ranjiva - priznaje majka.

Uprkos tome što je svesna znatnih rizika povezanih sa svojim stanjem, devojčica odbija da dozvoli da je to omete.

- Ponekad može da bude teško kada mi je nivo kiseonika nizak i osećam vrtoglavicu. Ali volim da ostanem aktivna i pevam i plešem sa svojim prijateljima - kaže ona.

Do sada Virsavija dobija veliku podršku svojih obožavatelja na društvenim mrežama koji njenu priču nazivaju pravom inspiracijom.

- Moje srce je drugačije, ali me čini potpuno jedinstvenom i volim to - kaže.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading