NATO AVIONI KRENULI NA RUSE! Napeto iznad Baltičkog mora, Britanci i Nemci podigli tajfune: TENZIJA NA MAKSIMUMU!

Autor:

Svet

18.04.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija iznad Baltičkog mora na ivici pucanja.

NATO AVIONI KRENULI NA RUSE! Napeto iznad Baltičkog mora, Britanci i Nemci podigli tajfune: TENZIJA NA MAKSIMUMU!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Nemačke i britanske vazduhoplovne snage presrele su ruske avione iznad Baltičkog mora, prenosi Foks njuz pozivajući se na izjave neimenovanog pilota Alijanse.

- Ovo presretanje je dokazalo da smo zajedno sa našim nemačkim saveznicima u stanju da delujemo brzo i odlučno kako bismo efikasno obezbedili bezbednost Alijanse - rekao je pilot Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF).

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako se navodi, borbeni avioni NATO-a bili su u stanju da vizuelno identifikuju više ruskih aviona, a jedna od letelica identifikovana je kao ruski obaveštajni avion IL-20 Coot-A.

- Često vidimo ruske vojne letelice kako lete iznad Baltičkog mora, tako da je ovo bilo rutinsko presretanje za nas - rekao je pilot uključen u misiju.

- Ipak, važnost presretanja ovih letelica i naša posvećenost kolektivnoj odbrani vazdušnog prostora NATO-a ostaju nepokolebljivi i odlučni - naveo je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading