"VERA JE SUŠTINA AMERIČKOG ŽIVOTA I SLOBODE"

Autor: Tanjug

Svet

08.02.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je na tradicionalnom molitvenom doručku da je vera "suština američkog života i slobode", prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prilagodio reči trenutku: Donald Tramp

Tramp je na Nacionalnom molitvenom doručku, tradicionalnom događaju koji okuplja političare i javne ličnosti iz čitavog sveta, rekao i da Amerikanci uviđanju "snagu Božje ljubavi", što se posebno osetilo za vreme nedavnih nesreća tokom uragana. 

- Mi svi možemo da budemo heroji za svakoga - poručio je američki predsednik.

Inače, AP podeća da Tramp uživa snažnu podršku evangelističkih hrišćana, koji su pomogli u njegovoj predsedničkoj pobedi.

Podrška Hrišćana

Hrišćani su podržavali Trampa tokom njegove prve godine u predsedničkom kabinetu, nakon što je imenovao konzervativne sudije, zalagao se za slabljenje političkih pravila koja su nametale neke religiozne grupe i zato što je Jerusalim priznao kao prestonicu Izraela, navela je AP.


A kako je ranije prenela Politika, poziv za molitveni doručak u hotelu Hilton stigao je na pet adresa u Srbiji, pa su se na spisku našli "stari" gosti - prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar inovacija Nenad Popović, potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković, lider SPO Vuk Drašković sa suprugom Danicom, kao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović.

Molitveni doručak se još od ustanovljavanja 1953. uvek organizuje u četvrtak, početkom februara, ali registracija gostiju počinje već u utorak.

Jedinstvo nacije

- Sam doručak počinje oko osam sati, a redovno se obraća predsednik SAD i jedna ličnost iz javnog života čije ime ostaje u tajnosti sve dok ne sednete za sto i ne dobijete program. Suština ovog događaja jeste promocija jedinstva nacije, da se pokaže kako republikanci i demokrate mogu zajedno u interesu Amerike, pa da se i na druge zemlje prenese taj način razmišljanja - kazao je Marinković za Politiku.

Posle podne organizuje se i ručak za goste sa Balkana kojem prisustvuju i neki od uglednijih senatora. 

Inače, troškove puta i smeštaja u Vašingtonu snosi gost. Među njima je najveći broj ljudi iz sveta politike, ali ima i biznismena i predstavnika nevladinih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading