PAKAO KOJI NE MOGU OPISATI REČIMA! Zelenski o borbama u Donjecku: Još uvek ne možemo da ih slomimo!

Autor:

Svet

03.08.2022

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je u utorak da su borbe u Donbasu ''pakao'', tvrdeći da je vojska Kijeva i dalje daleko nadjačana od strane Rusije i apelujući na SAD i njihove saveznike za još više oružja kao što su raketni bacači HIMARS, prenosi RT.

PAKAO KOJI NE MOGU OPISATI REČIMA! Zelenski o borbama u Donjecku: Još uvek ne možemo da ih slomimo!

Foto: Tanjug/AP

U petominutnom obraćanju Ukrajincima, Zelenski je zahvalio predsedniku SAD Džou Bajdenu i NATO-u što su poslali raketnu artiljeriju, nazvavši je ''veoma efikasnom'' i obećavši da će naneti ''bolnije gubitke'' Rusima.

- Napadi na Pisku i Avdijivku su pakao koji ne mogu opisati rečima. Usprkos pošiljkama američkih raketa, još uvek ne možemo da potpuno slomimo rusku nadmoć u artiljeriji i ljudstvu - rekao je on.

Zelenski je u nedelju saopštio da je ukrajinska Vlada odlučila da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mesta žestokih borbi sa ruskim snagama.

Zelenski je tada naveo da stotine hiljada ljudi i dalje živi u oblastima Donbasa, gde su borbe žestoke i da mnogi odbijaju da odu, ali da ''bi to trebalo da urade", prenosi Kurir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading