Ne, mis Ukrajine se nije pridružila vojsci (FOTO)

Autor: Republika

Svet

27.02.2022

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak u kojem su iznete tvrdnje za koje se ispostavilo da ne odgovaraju činjenicama.

Ne, mis Ukrajine se nije pridružila vojsci (FOTO)

Foto: Instagram/anastasiia.lenna

Anastasija Lena zamenila lentu puškom

Naime, na našem sajtu objavljen je tekst u kome su iznete tvrdnje da se Anastasija Lena, predstavnica Ukrajine na takmičenju “Miss Grand International” 2015. godine, pridružila ukrajinskim vojnim snagama.

Povod za takvu tvrdnju bila je fotografija koju je objavila na Instagramu sa puškom u ruci.

Međutim, kada je uvidela da su i mnogobrojni strani mediji objavili da se priključila ukrajinskoj vojsci, ona je tu informaciju demantovala.

Ovaj tekst nastao je kao posledica korekcija nakon što je portal Istinomer ocenio da je reč o lažnoj vesti.

***

Anastasija Lena svoj Instagram koristi za ratnu propagandu u svojoj zemlji, istovremeno pozivajući borce da joj se pridruže u odbrani Ukrajine.

Ukrajinska misica Anastasija Lena, koja mami muške uzdahe fotografijama na Instagramu, rešila je da u trenutku zastrašujuće krize u svojoj zemlji lentu zameni automatskom puškom i sunarodnicima pomogne u okršajima s ruskim borcima. 

Kako prenose svetski mediji, lepotica, koja je 2015. učestvovala na takmičenju lepote Miss Grand International u Ukrajini, odgovorila je na poziv zvaničnog Kijeva za regrutaciju, navodeći da će telom braniti domovinu. 

Odluku je saoštila i na svom Instragram profilu. 

- Svako ko pređe granicu Ukrajine sa namerom da izvrši invaziju biće ubijen - stoji u jednom komentaru ispod njene fotografije na popularnoj društvenoj mreži gde pozira sa puškom i u vojničkoj unifromi.     

Takođe je podelila fotografiju sa svojih 75.000 pratilaca na kojoj se vide vojnici u šetnji sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, koga je nazvala „pravim i snažnim vođom“.

 

 

Inače, poznata manekenka, koja je diplomirala marketing i menadžment na Univerzitetu Slavistik u Kijevu, od početka ruske vojne intervencije podelila je niz priča na Instagramu  pozivajući na podršku i tražeći donacije ukrajinskim oružanim snagama.

Takođe je s pratiocima podelila i svoje fotografije iz prošlosti na kojima se vidi da je ozbiljan zaljubljenik u oružje. 

 

Ipak, na njenom profilu dominiraju atraktivne fotografije, kojima je opravdala svoje učešće na izboru za mis. 

 

 

Inače, kako stoji u opisu njenog profila, ranije je radila kao model i menadžer za odnose sa javnošću u Turskoj. 

 

- To je svetlosnim godinama daleko od nasilja na bojnom polju - konstatuje Njujork post. 

 

 

Takođe, Anstasija govori pet jezika i radila je kao prevodilac.

 


Američki medij podseća da su ukrajinske snage dosad izdržale rusku ofanzivu, pri čemu nije zauzet nijedan veći grad, a ruske snage su pretrpele na hiljade žrtava. Za to, podsetimo, još nisu stigle zvanične potvrde. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Leskovcanin

28.02.2022 06:54

I ja bih sa ovom ratovao😀

Perica

03.03.2022 18:04

A jel ponela veštačke trepavice sa sobom u rov.