UPOTREBIĆU SUPERNUKLEARNO ORUŽJE PROTIV ZAPADA! Lukašenko brutalno zapretio SAD, EU i NATO, pa poručio: AKO ME DIRAJU, BIĆU VEČNI PREDSEDNIK!

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko uputio je žestoke pretnje Zapadu, istakavši da će s Vladimirom Putinom dogovoriti sudbinu istočne Ukrajine.

UPOTREBIĆU SUPERNUKLEARNO ORUŽJE PROTIV ZAPADA! Lukašenko brutalno zapretio SAD, EU i NATO, pa poručio: AKO ME DIRAJU, BIĆU VEČNI PREDSEDNIK!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

Dugogodišnji beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zapretio je Zapadu da se nikada neće povući sa funkcije ako iz SAD i EU ne prestanu napori da on bude svrgnut sa čelnog mesta u zemlji, tvrdeći da je spreman da upotrebi ne samo nuklearno, već i supernuklearno oružje kako bi odvratio svoje neprijatelje.

Obraćajući se novinarima u četvrtak, Lukašenko je optužio Zapad da ga je napao i pokušao da izvede državni udar u Belorusiji.

Ubrzo potom se dotakao i mogućeg prenosa vlasti u zemlji, budući da je na čelu zemlje od 1994. godine.  

- Ako Zapad skine pogled sa Belorusije i odustane od pokušaja da u našoj zemlji preokreću stvari, kao što se desilo 2020, onda će sve biti zakonito i temeljno, sve će se desiti ranije nego što oni žele. Ako nas napadnu, kao 2020, ja ću biti večni predsednik - poručio je odlučno Lukašenko i naglasio kako je njegova zemlja spremna da u odbrambene svrhe upotrebe nuklearno oružje, ali i moćnije od toga.

- U slučaju vanrednog stanja, ako naši neprijatelji i protivnici preduzmu takve besmislene, glupe korake, mi ćemo upotrebiti ne samo nuklearno oružje, već i supernuklearno, kako bismo odbranili svoju teritoriju - istakao je on.

Nije isključio ni mogućnost priznavanja nezavisnosti Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, samoproglašenih otcepljenih država u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, koje su od 2014. u sukobu sa kijevskim snagama.

- Dogovorićemo se sa Putinom kako da delujemo u najboljem interesu Rusije i Belorusije, ali to će biti zajednička odluka - naglasio je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Svetlana Tihanovskaja

Podsetimo, u Belorusiji su 2020. izbili masovni ulični protesti nakon spornih predsedničkih izbora na kojima je Lukašenko osvojio više od 80% glasova. Opozicione ličnosti, kao i mnogi strani posmatrači, tvrdili su da su rezultati namešteni u njegovu korist, a njegova glavna protivnica u trci, Svetlana Tihanovskaja, bila je primorana da napusti zemlju ili se suoči sa hapšenjem.

Lukašenko je optužen da je uveo oštru policijsku akciju protiv političke opozicije i medija nakon izbora, zbog čega su mnoge antivladine ličnosti i aktivisti pobegli iz države. Takođe, ugašeni su mnogi opozicioni mediji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading