OČUH PRED NJIMA MLATARAO POLNIM ORGANOM I PRETIO IM, MAJKA IM GOVORILA DA ĆUTE I NIJE IM DAVALA DA JEDU! Šokantna presuda hrvatskog suda!

Autor:

Svet

04.03.2024

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očuh je deci govorio pokazujući im polni organ: "Hoćeš li da poljubiš drugaricu, hoćeš li da se pozdraviš sa drugaricom", navedeno je.

OČUH PRED NJIMA MLATARAO POLNIM ORGANOM I PRETIO IM, MAJKA IM GOVORILA DA ĆUTE I NIJE IM DAVALA DA JEDU! Šokantna presuda hrvatskog suda!

Foto: shutterstock

Na opštinskom sudu u Splitu doneta je presuda koja je šokirala javnost. Naime, majka i očuh dvojice dečaka osuđeni su na uslovnu kaznu od po godinu i po dana, iako je utvrđeno da su seksualno zlostavljali i zanemarivali decu. 

Ova šokantna situacija odvijala se u porodičnom stanu u Splitu tokom perioda od juna do septembra 2019. godine.



Prema navodima presude, očuh je deci pokazivao svoj polni organ uz pogrdne reči, izazivajući osećaj nelagodnosti, straha i uznemirenosti kod njih. Čak im je i verbalno uznemiravao, izražavajući neprikladne zahteve i preteći im.

S druge strane, majka je bila svesna ovih događaja, ali nije reagovala na zaštitu svoje dece. Umesto toga, deca su bila izložena verbalnom i fizičkom zlostavljanju od strane majke, koja im je čak i zabranjivala da jedu.


Očuh je deci govorio pokazujući im polni organ: "Hoćeš li da poljubiš drugaricu, hoćeš li da se pozdraviš sa drugaricom", navedeno je.

U jednoj od tih prilika detetu je rekao: "Izneću ti ga, pa ćuti“, nakon čega je izvadio polni organ, prenosi Index.hr.

- To je kod dece izazvalo osećaj nelagodnosti, straha i uznemirenosti, kao i teškoće u svakodnevnom funkcionisanju, dok ih je T.K, kao majka, verbalno i fizički napala, vređala i udarala kuhinjskim nožem i kaišem - navodi se u saopštenju.

U presudi se navodi i da nije vodila računa o njihovom vaspitanju, zdravlju i obrazovanju, već je brigu o deci prepustila roditeljima, te da nije reagovala kada su deca bila izložena seksualnom zlostavljanju od strane očuha, čemu je i sama bila svedok. A kada su joj se deca o tome poverila, rekla im je da o tome nikome ne govore.

Međutim, sud je poverovao izjavama bake dece i veštaka psihologa koji su ocenili da su deca dosledno i detaljno opisivala seksualno uznemiravanje i zanemarivanje. U svom svedočenju, baka je rekla da su ona i njihov deda uglavnom brinuli o njima, a da su deca kod majke bila gladna, da im je zabranjivala da jedu i da u frižideru obično nema ničega.

Oglasio se i dečakov otac, koji je rekao da su mu deca detaljno ispričala događaje u kojima se T.K. skida go i maše genitalijama. Rekao je da je to uradio jednom na dečijem rođendanu kada se skinuo go pred njima i majkom i govorio grozne stvari.

Na kraju, L.K. i T.K. su osuđeni svaki na po godinu dana uslovne kazne, a kaznu neće izdržati ako u roku od tri godine ne počine novo krivično delo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading