UBIO SLEPU ŽENU (30) PA NJENOJ MAJCI I SESTRI NAPISAO OPROŠTAJNU PORUKU! Jeziv zločin u Hrvatskoj! PORODICA ŽENE OČAJNA: "NI U RATU NISU UBIJALI INVALIDE"!

Autor:

Svet

04.03.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju, Jurić je izneo svoje kajanje i izjavio da je motiv ubistva bila ljubomora zbog navodne prevare.

UBIO SLEPU ŽENU (30) PA NJENOJ MAJCI I SESTRI NAPISAO OPROŠTAJNU PORUKU! Jeziv zločin u Hrvatskoj! PORODICA ŽENE OČAJNA: "NI U RATU NISU UBIJALI INVALIDE"!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Tridesetogodišnji Franjo Jurić suočava se sa suđenjem u županijskom sudu u Velikoj Gorici zbog stravičnog zločina koji je počinio prošlog juna. Jurić je optužen da je ubio svoju slepu suprugu Angelu (30) oštrim predmetom u njihovom stanu u Ulici Matije Gupca. Zločin je bio popraćen nasilnom dinamikom bračnih odnosa, kako je zaključio veštak psihijatar.

Prema izveštaju policije, Jurić je izvršio zastrašujući čin ubivši svoju suprugu ubodom nožem u vrat, a potom ju je dodatno izbo još 24 puta nakon što je pala na zemlju. Povrede su bile kobne po nesrećnu ženu, dok je Jurić sebi naneo teške povrede oštrim predmetom. Nakon izvršenja zločina, Angelini roditelji su pokušavali da stupe u kontakt sa njom, međutim, njihovi pokušaji su ostali bezuspešni.

Na suđenju, Jurić je izneo svoje kajanje i izjavio da je motiv ubistva bila ljubomora zbog navodne prevare. Čak je i napisao oproštajnu poruku Angelinoj majci i mlađoj sestri. Međutim, reči Angelinog oca svedoče o potpuno drugačijem uglu. Optužio je Jurića za monstruozno ponašanje, ističući da je planirao ubistvo i da je trebalo da pusti njegovu ćerku, posebno zbog njenog invaliditeta.

- Pa i u ratu nisu ubijali invalide - rekla je a suđenju majka devojke.



Veštak psihijatar je zaključio da je Jurić bio znatno neuračunljiv u vreme izvršenja zločina, te je preporučio dobrovoljno psihijatrijsko lečenje pod nadzorom probacione službe. Ova preporuka ukazuje na kompleksnost slučaja i potrebu za stručnim tretmanom kako bi se razumele dinamike koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading