NAJMANJE 9 "RUDARA" KOPALO TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI! Novi detalji afere koja trese Crnu Goru: Najviše ih interesovali dokazi iz slučaja Kašćelan!

Autor:

Svet

18.09.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje devet osoba se sumnjiči da su učestvovale u provali u depo Višeg suda i krađi dokaza.

NAJMANJE 9 "RUDARA" KOPALO TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI! Novi detalji afere koja trese Crnu Goru: Najviše ih interesovali dokazi iz slučaja Kašćelan!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

Prema informacijama Vijesti dobijenih iz više izvora, veruje se da ovo nije konačan spisak osumnjičenih na čijoj identifikaciji rade istražitelji.

Oni veruju da će im pomoći i prvi preliminarni rezultati veštačenja tragova uzetih tokom uviđaja, koji bi danas trebalo da stignu iz Forenzičkog centra Danilovgrad.

Među analizama koje se očekuju su i biološke tragove mafijaških rudara. Prema izvorima iz istrage, to će im pomoći da kroz međunarodnu pravnu pomoć potvrde identitet šestorice osumnjičenih za kopanje tunela i pripremu terena.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju stotine sati snimaka sa nadzornih kamera kako bi precizno utvrdili da li su se i sa kim sreli u danima kada su se spremali da provale u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi o najtežim zločinima.

Provala u depo suda otkrivena je 11. septembra, kada su vlasti verovale da neko samo pretura po dokazima. U prvim satima, dok je još trajao pregled generalnog depoa i spiska dokumentacije i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz podzemni prolaz, dužine najmanje 30 metara, koji je prokopan iz stana u g. podrum u ulici Njegoševoj broj 12, do sudskog depoa.

Naknadno je utvrđeno da su kopače bili zainteresovani za slučajeve u kojima je bilo dokaza protiv rukovodilaca i članova organizovanih kriminalnih grupa, pretežno u onima u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading