STEŽE SE OBRUČ OKO RUDARA IZ PODGORICE! Danas rezultati DNK analize i tragova pronađenih u tunelu!

Autor:

Svet

18.09.2023

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji se danas nadaju da će preliminarni rezultati veštačenja tragova iz depoa Višeg suda, povezanog tunela i stana u kojem je pronađen, pružiti ključne odgovore u slučaju krađe dokaza. Među njima bi trebalo da budu i biološki tragovi rudara".

STEŽE SE OBRUČ OKO RUDARA IZ PODGORICE! Danas rezultati DNK analize i tragova pronađenih u tunelu!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prokopan tunel

Prema izvorima iz istrage, to će im pomoći da kroz međunarodnu pravnu pomoć potvrde identitet šestorice osumnjičenih za kopanje tunela i pripremu terena, javljaju Vijesti.

Prema izvorima iz istrage, analiza ovih tragova igra ključnu ulogu u nastojanjima da se otkrije identitet osumnjičenih i pruži međunarodna pravna pomoć. Osim toga, policijski inspektori analiziraju stotine sati snimaka sa nadzornih kamera kako bi identifikovali potencijalne saučesnike i susrete povezane sa pripremom ovog drskog poduhvata.

- Svakodnevno se izdaju novi nalozi da se uklone snimci sa nadzornih kamera širom Podgorice - rekao je jedan od sagovornika.

Nezvanično, odluka jednog od bliskih saradnika predsednika Višeg suda, D.P., da odbije poligrafsko testiranje tokom saslušanja, skrenula je istragu u novom smeru. Iako poligrafski testovi nisu zakonski obavezni i ne mogu se koristiti kao dokazi na sudu, odbijanje ovog testa izazvalo je sumnju kod istražitelja.

Pored toga, istražitelji se sada fokusiraju na zaposlene u Višem sudu koji su imali pristup depou i mogli biti umešani u krađu. Predsednik Višeg suda, Boris Savić, razgovarao je sa tužiocem o osobama koje su posećivale depo u prethodnim mesecima, ukazujući na bolovanje službenice zadužene za arhivu sudskih spisa i dokaza. Ova informacija izaziva dodatne sumnje i postavlja pitanje ko je imao pristup ključevima za depo.

U međuvremenu, u prostoriji se vrši detaljan inventar dokumenata i materijalnih dokaza kako bi se utvrdilo šta je nestalo. Viši sud u Podgorici, iako pod pritiskom, nije dao jasne odgovore na pitanja o spisku depoa i broju dokumenata koji se tamo čuvaju.

Ovaj slučaj je dodatno zakomplikovan otkrićem da su lopovi koristili podzemni prolaz dug 30 metara kako bi pristupili depou iz stana u ulici Njegoševoj broj 12. Nadležni tvrde da je najmanje šest osoba učestvovalo u ovoj akciji, koja je rezultirala nestankom 19 komada vatrenog oružja iz zgrade suda.

Ostaje da se vidi kako će se ova misteriozna priča dalje razvijati dok istražitelji i pravosudne vlasti nastavljaju sa svojim naporima da razjasne slučaj "mafijaških rudara" i pronađu odgovorne za nestanak ključnih dokaza.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading