CRNOGORSKA POLICIJA SE PERE OD LAZOVIĆA I MILOVIĆA: Nisu bili "tajni agenti" policije angažovani da stupe u kontakt sa kriminalnim klanovima!

Autor:

Svet

28.04.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije su se pojavile informacije da su Petar Lazovuć i Lajubo Milović bili angažovani od strane Uprave policije Crne Gore da komuniciraju sa "kavčanima".

CRNOGORSKA POLICIJA SE PERE OD LAZOVIĆA I MILOVIĆA: Nisu bili "tajni agenti" policije angažovani da stupe u kontakt sa kriminalnim klanovima!

Foto: https://libertaspress.me/

Policajci sarađivali sa "kavčanima"

U potvrđenoj optužnici protiv dvojice bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, Petra Lazovića i pripadnika policije Ljuba Milovića, navodi se da oni nikada nisu bili radno angažovani u Odseku za specijalne istražne metode, odnosno nisu bili "tajni agenti" policije u kriminalnim klanovima.

U evidencijama sa kojima raspolaže Uprava policije (UP) nisu, navodi se, pronađeni akti o službenom postupanju okrivljenih Petra Lazovića i Ljuba Milovića u vezi sa ostvarivanjem komunikacija sa članovima organizovanih kriminalnih grupa.

To se navodi u optužnici protiv Radoja Zvicera, Lazovića, Milovića i drugih optuženih članova Zvicerove kriminalne organizacije.

Optužnicu je ranije ove sedmice potvrdilo veće Višeg suda u Podgorici.

Portal RTCG podseća na tvrdnje koje su se pojavile u javnosti sredinom prošle godine, da je Petar Lazović bio tajni agent na tajnom zadatku kada je imao kontakte sa članovima kriminalnih grupa. Ali, prema policijskim evidencijama, nema akta kojim se za takve poslove zadužuju Lazović i Milović. 

U optužnici se, između ostalog, navodi da sadašnji menadžment Uprave policije nije imao saznanja o kontaktima koje su okrivljeni Milović Ljubo i Lazović Petar ostvarivali sa članovima kriminalnih grupa i da imenovani od Sektora za borbu protiv kriminala, odnosno sadašnjeg menadžmenta Uprave policije, a na osnovu bilo kakvih pisanih odluka ili drugih akata, kao ni usmenih naloga, nisu imali službena ovlašćenja da ostvaruju komunikaciju sa članovima kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je u januaru  podiglo je optužnicu protiv osumnjičenog vođe "kavačkog klana“ Radoja Zvicera i bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića. Optužnicom su obuhvaćeni i Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

SDT je kao organizatora kriminalne grupe označilo Radoja Zvicera.

Lazović se tereti za krivična dela u vezi s opojnim drogama, krijumčarenje, članstvo u kriminalnoj organizaciji, nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading