KAVČANI POHAPŠENI U KOTORU, SADA OTKRIVENO ZAŠTO: Kobno ubistvo na Paštrovićevoj gori, "pali" zbog likvidacije škaljarca

Autor: Republika

Svet

24.10.2022

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kavčani su likvidirali Jovana Jovanovića koji je bio povezivan sa Škaljarskim klanom.

KAVČANI POHAPŠENI U KOTORU, SADA OTKRIVENO ZAŠTO:  Kobno ubistvo na Paštrovićevoj gori, "pali" zbog likvidacije škaljarca

Foto: printscreen

Crnogorska policija na terenu

U Kotoru je uhapšeno više osoba, pripadnika Kavačkog klana zbog ubistva Jovana Jovanovića koji se dovodio u vezu sa Škaljarskom grupom i nedavno likvidiranim Jovicom Vukotićem, vođom ovog klana.

Kako prenose Vijesti, za ubistvo Jovana Jovanovića je osumnjičeno i nekoliko visokpozicioniranih članova Kavačkog klana koju su od ranije u bekstvu, kao i više njih koji su u zatvoru.

Prema prvim i nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija, pripadnici policije pretresali su osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu.

Povodom ovog hapšenja oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

"Po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode M.K, M.Č, D.R. i M.J, i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z, M.V. i S.J, koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K, M.Č, D.R, M.J, I.B, V.V. i S.J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja", navode u SDT.

Kako navode, iz dokaza i obaveštenja prikupljenih proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020. godine, od strane R.Z. i M.V, protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J.

 

 

Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim delima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne delatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading