ABAZOVIĆ PUTUJE U UKRAJINU: Premijer Crne Gore prihvatio poziv Zelenskog

Autor:

Svet

12.06.2022

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prihvatio je poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da poseti glavni grad Ukrajine, saopšteno je iz Kabineta premijera.

ABAZOVIĆ PUTUJE U UKRAJINU: Premijer Crne Gore prihvatio poziv Zelenskog

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski je u četvrtak 9. juna pozvao Dritana Abazovića da poseti Kijev.

- Kao što je najavio, predsednik Vlade Abazović će pokrenuti ideju o zajedničkoj poseti Kijevu premijera sa Zapadnog Balkana, naročito NATO zemalja iz regiona, s ciljem da se uputi snažnija i jedinstvenija poruka podrške sa Zapadnog Balkana suverenitetu i integritetu Ukrajine - piše u saopštenju iz Abazovićevog kabineta, prenosi Telegraf.

Abazović je u četvrtak razgovarao sa Zelenskim prilikom čega je istakao da Crna Gora od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući da se evropske vrednosti slobode i prava na sopstveni izbor danas brane izvan granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading