ITALIJANI PIŠU: Evo KADA Siner preuzima PRVO MESTO od Đokovića!

Autor:

Sport

19.02.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moglo bi da se desi vrlo uskoro.

ITALIJANI PIŠU: Evo KADA Siner preuzima PRVO MESTO od Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković povećao je ove nedelje prednost na čelu ATP liste, i ima čak  9855.

Protekle nedelje Novak je imao 600 bodova više od Karlosa Alkaraza, ali sada je ta prednost 750 poena. Bodovni saldo našeg sportiste se nije promenio, ali jeste Špancev. 

Naime, Alkaraz nije uspeo da odbrani titulu na turniru u Buenos Ajresu, gde je dogurao do polufinala, pa je time izgubio određeni broj bodova (150)

Ipak, ono što može zanimati srpsku javnost, jeste pitanje kada bi Janik Siner mogao prestići Novaka, s obzirom da se Italijan smatra najvećim ovosezonskim pretendentom na teniski tron.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner I Novak Đoković

 

Da bi prestigao Đokovića, prvo će morati da preskoči Alkaraza na drugoj poziciji. 

Italijanska "Gazeta" piše da će mnogo toga biti poznato posle turnira u Riju, na kojem Španac brani 300 poena sa prolaskom u finale prošle godine. Potom ga čeka odbrana 1000 bodova na Indijan Velsu, a pre toga 330 u Majamiju. Kada zbrojimo sve, Alkaraz brani 1660 poena, naspram Sinerovih 960, tako da nije isključeno da posle ova tri turnira dobijemo novog broja dva. 

Đoković naravno ne brani ništa u Majamiju i Indijan Velsu, s obzirom na prošlogodišnje probleme oko vakcinacije, tako da će u ovom prozoru turnira imati veliku šansu da uveća prednost. 

Prvo prestizanje Novaka, možemo očekivati na jesen, a tada to neće biti uopšte nemoguće! 

Posle Majamija i slabog uspeha na US Openu, Siner će braniti 3100 poena, ali to nije ništa naspram Novakovih 6785 u ovom periodu. Alkaraz takođe ima sličan problem jer brani tek 60 bodova manje.

Kada se sve sabere i oduzme, od Vimbldona do kraja jeseni mogli bismo da dobijemo novi prvi reket sveta iz Italije koji će nositi ime, Janik Siner!

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading