KATASTROFA ZA ALKARAZA: Novak nije mogao da dobije bolju vest od ove!

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

00:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković zadovoljno trlja ruke.

KATASTROFA ZA ALKARAZA: Novak nije mogao da dobije bolju vest od ove!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Španski teniser Karlos Alkaraz doživeo je poraz u polufinalu ATP turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Jarija rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

U prvom setu nije viđen nijedan brejk, ali je Jari dominirao u 13. gemu (7:2) i osvojio set rezultatom 7:6. Iako je Alkaraz uspeo da osvoji brejk na početku drugog seta, brzo je izgubio prednost. Čileanac je uspeo da oduzme servis Alkarazu u osmom gemu, nakon čega je uspeo da završi meč u svoju korist.

Nikolas Jari će se u finalu turnira suočiti sa domaćim igračem Fakundom Dijazom Akostom, koji je uspeo da pobedi zemljaka Federika Koriju rezultatom 2:0 (6:2, 6:3). Očekuje se da će finalni meč biti izuzetno uzbudljiv, a domaća publika će sigurno biti uz svog takmičara.

Poraz u Buenos Ajresu znači da će Karlos Alkaraz imati veći zaostatak na ATP listi u odnosu na Novaka Đokovića. Srbin će imati prednost od 750 poena u odnosu na mladog španskog tenisera. Sa druge strane, ukoliko trijumfuje u finalu turnira u Roterdamu, mladi Italijan Jannik Siner će prestići za samo pet poena Danila Medvedeva i preuzeti drugu poziciju na ATP listi.

Ovaj poraz će svakako uticati na poziciju Karlosa Alkaraza na ATP listi, dok se očekuje da će Novak Đoković zadržati svoju visoku poziciju. Sinerova mogućnost da preuzme drugu poziciju dodatno će uzbuditi ljubitelje tenisa širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading