ALKARAZ DOMINANTAN U AUSTRALIJI: Gaske PRIPRETIO, ali nije imao snage!

Autor:

Sport

16.01.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi teniser planete plasirao se u narednu rundu.

ALKARAZ DOMINANTAN U AUSTRALIJI: Gaske PRIPRETIO, ali nije imao snage!

Foto: Twitter printscreen/RiyadhSeason

Karlos Alkaraz plasirao se u drugo kolo Australijan opena, trijumfom nad Rišarom Gaskeom rezultatom 3:0 ( 7:6 (5), 6:1, 6:2) posle dva časa i 24 minuta igre.

Alkaraz nije igrao zvanični meč od 18. novembra, ali mu to nije smetalo da deklasira rivala i zakaže susret protiv Lorenca Sonega, koji je posle četiri seta bio bolji od Dena Evansa.

Prvi set protekao je u izjednačenoj borbi, oba tenisera su odlično servirala, a Karlos nije koristio brejk šanse.

Parirao je Gaske i u taj-brejku, ali je Alkaraz uspeo da ga slomi.

Nakon ovoga, igra iskusnog Francuza se raspala kao kula od karata, tako da je do kraja meča praktično bio bez ikakve šanse.

 

 

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji gren slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji.

Što se muškog singla tiče, Srbiju su predstavljali Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, ali su sada već u konkurenciji ostali samo Nole i Miša.

Svi pomenuti, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading