KRAJ NA SAMOM STARTU: Lajović ispao u prvom kolu Australijan opena!

Autor: P. Z.

Sport

16.01.2024

03:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duci završio učešće na turniru u Melburnu.

KRAJ NA SAMOM STARTU: Lajović ispao u prvom kolu Australijan opena!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na ovogodišnjem Australijan openu već u prvom kolu, pošto je na startu turnira od njega bolji bio Italijan Đulio Zepijeri.

Italijanski as je slavio posle dva sata i 29 minuta igre, rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 7:6).

Tokom prva tri seta je viđen samo po jedan brejk, a onaj ko ga je pravio je, logično, na kraju i osvajao set.

U četvrtom je srpski teniser prvi uspeo da oduzme servis rivalu, za vođstvo od 3:1, ali je već u narednom gemu usledio ribrejk. Na kraju, četvrti set je rešen u taj-brejku, koji je pripao Italijanu sa 7:3.

Zapijeri će u drugom kolu igrati protiv Kamerona Norija, koji je sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:2) pobedio Huana Pabla Variljasa.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading