ŠOKANTNO: Nadal je MOGAO DA IGRA u Australiji! Rafa POBEGAO od Novaka Đokovića!?

Autor:

Sport

08.01.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove informacije bacaju senku na jučerašnji događaj..

ŠOKANTNO: Nadal je MOGAO DA IGRA u Australiji! Rafa POBEGAO od Novaka Đokovića!?

Foto: Tanjug/AP

Teniski svet ostao je u šoku nakon što je Rafael Nadal odustao od učešća na Australijan openu.

Nadal je propustio gotovo čitavu prethodnu godinu, tenisu se vratio na turniru u Brizbejnu, poražen je od Džordana Tompsona, a zaradio je novu je povredu koja ga je udaljila sa terena.

Svoju odluku o odustajanju od prvog gren slema sezone potvrdio je na svojim društvenim mrežama.

- Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikro rupturu na mišiću, ne u istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou u 5 setova. Letim nazad u Španiju da vidim svog doktora, da se lečim i odmorim - napisao je Nadal.

Novo svetlo na čitav slučaj bacaju vesti iz Rafine domovine Španije. Konkretno ugledni "As" piše da povreda koju je "Bik sa Majorke" zaradio uopšte nije ozbiljnije prirode i da je za lečenje iste potrebno svega sedam dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Dakle, Nadal je imao dovoljno vremena da se oporavi pred start Australijan opena koji počinje 14. januara.

Rafin tim je procenio da on još uvek nije na fizičkom nivou da može da se takmiči na tri dobijena seta, a ovome je kumovala duga pauza.

Prioritet za Nadala biće Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu, a sve karte će baciti na osvajanje upravo ova dva turnira.

Australijan open je svakako turnir koji Rafi najmanje odgovara, iako je osvojio dve titule u Melburnu (2009,2022). Zna i Nadal da je Novak Đoković "Kralj Australije", tako da bi mu bilo jako teško da podigne pehar.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

 

Što se Đokovića tiče, on će biti u pohodu na rekordnu jedanaestu titulu u Melburnu i takođe rekordnu 25. gren slem titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
marina

09.01.2024 09:24

nema on poverenja vise u sebe,boli ga cinjenica da bi ga Nole rastavio na proste cinioce