NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo ŠTA je rekao o Nadalu i Federeru!

Autor:

Sport

10.10.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser svih vremena konačno otklonio sumnje o odnosu sa najvećim rivalima.

NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo ŠTA je rekao o Nadalu i Federeru!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Novak Đoković boravi u Beogradu gde se sprema za naredne izazove u sezoni, prvenstveno završnicu Dejvis kupa koja se održava u Malagi 23. novembra.

Najbolji teniser sveta dao je intervju za Sportal.rs, a posebno se dotakao svog odnosa sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

U žiži javnosti je bila Nadalova izjava oko Novakovog rekorda kada su gren slem turniri u pitanju.

Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao. Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte - rekao je Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Dotakao se Nole igranja za reprezentaciju Srbije i šta to predstavlja za njega.

- Drago mi je, jer kult reprezentacije mora da postoji kod mlađe generacije i da se prosto oni osete čast i privilegiju kada igraju za zemlju. To je onako kako sam ja odrastao i ono što smo mi gajili u protekloj generaciji. Mislim tu na Zikija, Viktora, Janka, Iku Bozoljca, kao i Ducija koji je bio deo šampionske generacije 2010. godine i nekoliko i polufinala i finala koje smo igrali posle toga. U našoj generaciji se nije postavljalo pitanje da li ćeš biti u timu ili ne. Pristup igranju za nacionalni tim je nešto što je izuzetno važno i za njihove individualne karijere. Mislim da oni to počinju sve više da shvataju. Sve što doživimo u tim nedeljama kada igramo za reprezentaciju nam prosto svima hrani i dušu i telo i um i daje nam mogućnost da sve to iskoristimo za svoje individualne karijere, turnire koje igramo. Na kraju krajeva, znamo jako dobro da je tenis izuzetno zahtevan emotivno i mentalno kao sport i da dosta toga zavisi kako se ti osećaš kao teniser i mislim da nakon tih nedelja reprezentativnih svi imamo neki podstrek, osećamo naboj energije i zajedništva. Nadam se da ćemo dogurati daleko ove jeseni - kaže Novak.

Kada priča o patriotizmu, nezaobilazno je pitanje Olimpijskih igara, jedinog trofeja koji mu nedostaje u karijeri. Nada se Nole da će uspeti da osvoji zlato u Parizu, a osvrnuo se i na izjavu Patrika Muratoglua da su OI u tenisu najmanje bitne.

- Video sam njegovu izjavu i ne bih se u potpunosti složio sa njim. Olimpijske igre su najstarija sportska smotra. Svaki sport koji je olimpijski, Olimpijske igre vrednuje, barem po mom mišljenju, kao jedan od najviših prioriteta. Jedna od najvećih časti za sportistu je da predstavljaš svoju zemlju na Igrama. Imao sam veliku čast da nosim zastavu na ceremoji otvaranja u Londonu, i za mene Igre predstavljaju izuzetno posebno takmičenje i poseban je osećaj biti na tom takmičenju koje je toliko retko. Igra se jednom u četiri godine i u odnosu na to verovatno mnogim teniserima nije prioritet i ja se u tom delu slažem sa Patrikom: da odnos većine tenisera prema OI, pogotovo onih koji su nižerangirani, nije kao što je prema grend slemovima. To sam saglasan i to je istina. Ali ja lično ne bih u potpunosti bio saglasan sa tim jer je meni Igre puno znače i ja jedva čekam da budem na Igrama. Nadam se da ću moći još neku medalju da donesem Srbiji - rekao je najbolji teniser svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading