VIMBLDON SE POKLONIO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Najbolji meč SVIH VREMENA!

Autor:

Sport

07.10.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazao je Nole svoju mentalnu snagu.

VIMBLDON SE POKLONIO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Najbolji meč SVIH VREMENA!

Foto: Tanjug/AP

Peti set finala najprestižnijeg teniskog turnira na svetu 2019. godine. Duel dva majstora na travi i borba koja drži sve gledaoce na iglama. Rodžer Federer i Novak Đoković daju sve što imaju.

Nole je "na konopcima", rezultat je 2:2, 8:7 i 40:15 za Švajcarca koji ima svoj servis.

Publika je u ekstazi, pokazuju da je potreban samo još jedan poen, za besmrtnost, za potvrdu titule kralja trave. Za potvrdu statusa najboljeg svih vremena.

Sve bi bilo lako, da prekoputa mreže nije Novak Đoković. 

Srbin udara ritern kao da je početak meča i osvaja poen.

 

 

Pokazao je Novak kakva je mentalna gromada. Vratio se kao feniks, iz pepela, počeo da pleše po terenu i na kraju slavio rezultatom 3:2 u setovima.

Za svoju, u tom trenutku petu titulu na Vimbldonu, za još jednu pobedu nad Federerom na travi, za utišavanje bezobrazne publike koja nije mogla da veruje šta je gledala.

Ovo je bilo najduže finale na Ol ingland klubu u istoriji, a mnogi će se složiti i najbolji meč u istoriji tenisa.

Prošlo je četiri godine, Rodžer Federer je odavno u penziji, dok Nole nastavlja da dominira, sada protiv nekih novih, mlađih momaka.

Novak je ispisao sve stranice istorije, rekorder je sa 24. gren slem titule, ima najviše ATP 1000 mastersa, najduže je broj jedan na ATP listi, osvojio je sve velike turnire po tri puta i nema više šta kome da dokazuje.

Đoković je međutim i dalje gladan uspeha i ne planira da stane.

Na nama je da uživamo što smo savremenici najboljeg sportiste svih vremena i da se nadamo da će ga zdravlje poslužiti i da će na terenu biti što duže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=U9YWgwSvMf

 

Komentari (0)

Loading