DRAMA U SINSINATIJU: Alkaraz SRUŠIO velikog rivala - sve bliže FINALE protiv Đokovića!

Autor:

Sport

18.08.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obojica tenisera su na dva koraka od iščekivanog finala.

DRAMA U SINSINATIJU: Alkaraz SRUŠIO velikog rivala - sve bliže FINALE protiv Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz na meču protiv Tomija Pola

Španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da teškom mukom izbori mesto u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju, pošto je sa 2:1, po setovima 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3, savladao domaćeg tenisera Tomija Pola.

Već je svima postalo jasno da je Pol pravi "penicilin" za prvog tenisera sveta, pošto ga je do danas porazio u dva od tri međusobna duela, oba puta na mastersu u Kanadi, između ostalog i pre sedam dana, ali se sada Alkaraz iskupio svom velikom rivalu za prošlonedeljni poraz.

Videli smo novi spektakl, vrlo izjednačen meč, u jako teškim uslovima za igru, pošto je vetar pravio problem obojici igrača.

Imaće Amerikanac za čime da žali, pogotovo zbog gubitka prvog seta. U njemu je Pol imao prednost od 5:2, ali nije uspeo da je sačuva, a zatim je i taj-brejk izgubio tesno, rezultatom 8:6.

Usledila je nova velika borba, smenjivali su se brejkovi na obe strane u drugom delu igre, ali je ovaj put domaći pulen izašao kao pobednik. Ipak, snage za više od toga nije mogao.

Prvi nosilac pravi brejk na početku odlučujućeg seta, a Polu nije pomogao ni prekid zbog kiše, sredinom trećeg seta. Uspeo je Alkaraz da po povratku na teren reši pitanje pobednika u svoju korist i rezerviše kartu za četvrtfinale, gde će igrati sa Australijancem Maksom Purselom, koji je sa 2:1 pobedio Stena Vavrinku.

Ovom pobedom je Španac stigao korak bliže finalu sa Novakom Đokovićem, a isto to je uradio i naš as protiv Gaela Monfisa, pa smo sada na samo dve pobede obojice igrača od iščekivanog finala u Sinsinatiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading