ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Alkaraz otkrio šta mu je NAJVEĆI SAN u tenisu!

Autor:

Sport

19.07.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac je trenutno u žiži javnosti.

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Alkaraz otkrio šta mu je NAJVEĆI SAN u tenisu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz je napravio pravi mali podvig na nedavno završenom Vimbldonu, pošto je u velikom finalu porazio Novaka Đokovića, rezultatom 3:2.

Na taj način je Španac stigao do svoje druge najveće titule, čime je jasno istakao kandidaturu da baš on bude Noletov naslednik, kada se srpski teniser povuče.

Jasno je da je nakon trijumfa karijere Alkaraz došao u žižu javnosti, a u razgovoru za španski "El Partidazo de Cope", otkrio da ima nameru da na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. igra u dublu. I to sa Rafaelom Nadalom.

Bilo bi to ostvarenje sna, da doživim iskustvo da igram u dublu sa svojim idolom. Hajde da vidimo kako će on biti. Nadam se da će biti dobro, ali za mene bi zaista bilo osvarenje sna da igram sa njim dubl - rekao je Alkaraz.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

Ipak, pitanje je koliko je tako nešto ostvarivo, s obzirom da Rafa nije odigrao nijedan takmičarski meč još od januara, kada je u drugom kolu završio nastup na Australijan openu. Mučio se Nadal nakon toga, a na kraju je doneo odluku da preskoči čitavu sezonu.

Mnogi su se plašili da bi to mogao i da bude kraj velike karijere, ali je ipak proletos najavio mogućnost da se takmiči na turnirima 2024. godine. Jasno je da će mu cilj biti Rolan Garos, a zašto ne i Olimpijske igre, koje se igraju takođe u Parizu, svega nekoliko nedelja kasnije. Ipak, malo je verovatno da će Rafa igrati i dubl, pa će tako, najverovatnije, Alkaraz ostati bez ostvarenja svog sna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading