DRAMA OD ČETIRI SATA PRIPALA FAVORITU! Cicipas PREŽIVEO grend slem šampiona!

Autor:

Sport

05.07.2023

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je eliminisao Dominika Tima rezultatom 3:2 (3:6, 7:6 (7:1), 6:2, 6:7 (5:7), 7:6 (10:8)), posle četiri sata igre.

DRAMA OD ČETIRI SATA PRIPALA FAVORITU! Cicipas PREŽIVEO grend slem šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Meč za sladokusce odigrali su Grk i nekadašnji osvajač US Opena, koji je rešen u pet setova.

Iako je važio za velikog favorita, Stefanos Cicipas je morao dobro da se preznoji, kako bi izbacio fenomenalnog Austrijanca.

Njihov duel trajao je dva dana i u tom periodu je odigrano čak 56 gemova, ali je treći reket ATP liste i opravdao ulogu favorita protiv 91. igrača sveta, koji se još uvek vraća na veliku scenu, posle oporavka od teške povrede.

Što se tiče prvog seta, Dominik Tim je prvi stigao do brejka u šestom gemu, koji je sačuvao i uvodni period rešio u svoju korist sa 6:3.

Nije bilo iznenađenja u drugom setu, pa je taj-brejk rešavao pobednika. Bolje se snašao Grk i sa ubedljivih 7:1 u dodatnom delu igre došao do izjednačenja - 1:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

To je dalo krila Cicipasu, koji se razigrao u trećem periodu i ubedljivo ga dobio sa 6:2, preuzevši vođstvo u setovima od 2:1.

Poput drugog i četvrti set je protekao bez brejkova, pa se u taj-brejku rešavao pobednik. Tim je imao više znanja i koncentracije, pa sa trijumfom od 7:5 uveo meč u peti set.

Slična slika viđena je u odlučujućem periodu. Cicipas je dobio maraton sa 10:8 i posle četiri sata igre, plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Tamo ga čeka ljubimac domaće publike Endi Marej, koji je u karijeri dva puta osvajao turnir u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading