TREBAO SAM DA SE IZVINIM ZBOG POBEDE: Lajović otvorio dušu posle trijumfa nad Đokovićem!

Autor:

Sport

04.05.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski duel u Banjaluci je pripao slabije rangiranom teniseru.

TREBAO SAM DA SE IZVINIM ZBOG POBEDE: Lajović otvorio dušu posle trijumfa nad Đokovićem!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović se trenutno nalazi možda i u formi života, pošto je osvojio Srpska open u Banjaluci, a zatim je i u Madridu upisao pobedu protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Srbin je istakao da mu je pobeda nad Novakom Đokovićem, u četvrtfinalu turnira u Banjaluci, izuzetno mnogo značila.

- Turnir sam počeo sa komplikovanom prvom rundom (Krajinović), u drugom sam igrao veoma dobro protiv Barerea i onda je u četvrtfinalu Novak bio najveći izazov. Uvek sam vrlo lako gubio od njega. Mnogo mi je značio taj meč, turnir generalno je doneo veliku promenu. Bio sam umoran posle te pobede, ali sam psihički bio spreman da se borim za svaki poen. U tome je bila razlika - rekao je Lajović.

Foto: Starsport

Srpski teniser Dušan Lajović

Dodao je i da se osećao kao da treba da se izvinjava zbog pobede nad prvim teniserom sveta.

- I ja sam se tako osećao. Sa Novakom mečevi nikada nisu laki jer smo van terena u dobrim odnosima, što znači da je teže kada se suočimo. Bio sam iznenađen nivoom tenisa, ali ljudi su na kraju videli da sam odigrao odličan meč i podržali su meč. Bez te podrške navijača teško da bih osvojio turnir - dodao je on.

Za kraj, istakao je da veruje u sebe i u svoj put ka povratku u vrh ATP liste.

- Ne znam, u 2022. sam prošao kroz težak period, dosta sam pao na rang listi, čak sam došao do toga da se zapitam šta su mi zapravo ciljevi. Pitao sam se da li mogu da postanem bolji igrač nego što sam bio. Došao sam do zaključka da sam sposoban za to, da mogu da se vratim, da radim. Da ne verujem u ovo, ništa ne bi imalo smisla, bilo bi nemoguće da nastavim da igram. Želim da dam sve od sebe da se vratim u vrh, osećam da sam ponovo blizu tog cilja - zaključio je Lajović.

Podsetimo, Dušan Lajović je trenutno 40. teniser sveta, a posle trijumfa u Banjaluci je zabeležio skok za čak 30 pozicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading