NOVAK JE NEUNIŠTIV: Đoković SLOMIO OTPOR nezgodnog Poljaka i izborio plasman u polufinale!

Autor:

Sport

02.03.2023

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sat i po vremena, srpski teniser je uspeo da savlada 11. tenisera sveta.

NOVAK JE NEUNIŠTIV: Đoković SLOMIO OTPOR nezgodnog Poljaka i izborio plasman u polufinale!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je posle dva seta savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 2:0 (6:3, 7:5).

Srpski teniser je tako stigao do 15. vezane pobede na startu sezone, a u polufinalu će ga čekati bolji iz duela u kom se sastaju Danil Medvedev i Borna Ćorić.

Na startu meča nismo videli brejkove, sve do četvrtog gema. Tada je Novak slomio otpor Poljaka po prvi put u meču, stigao do brejka, koji je zatim i potvrdio i poveo sa 4:1. Rutinski je Đoković držao tu prednost, pa je na kraju lako stigao do prednosti (6:3).

U drugom setu nismo videli previše uzbuđenja. U prvih devet gemova su obojica tenisera lako držala svoje servise, a prvi koji se suočio sa pritiskom je bio naš teniser. Hurkača su dva poena delila od izjednačenja u setovima, ali je Novak odlično odigrao kada je bilo najteže, pa je stigao do novog poravnanja (5:5). 

To je bio i ključni trenutak meča. Đoković je u narednom Hurkačevom gemu stigao do dve vezane brejk lopte, koje nije iskoristio, ali je nastavio da pritiska servis rivala, uspeo je da iskoristi petu brejk loptu u 11. gemu i na taj način stigne do velike prednosti. Nju je samo potvrdio odličnim servis gemom, pa je za nešto manje od 90 minuta uspeo da izbori plasman u polufinale turnira.

Do kraja dana će snage odmeriti i Danil Medvedev i Borna Ćorić, a pobednik tog duela će se sastati sa Novakom u polufinalu, dok drugi par čine Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov.

Novak Đoković - Hubert Hurkač

2:0 (6:3, 7:5)

Tok meča:

Tok drugog seta:

7:5 - Kraj meča! Novak je savladao Hurkača i plasirao se u novo polufinale.

6:5 - Brejk Đokovića! Maratonski gem, koji je trajao skoro kao i svih ostalih deset zajedno, a na kraju ga Novak rešava u svoju korist. Hurkač je spasao četiri brejk lopte, ali nije uspeo i petu, pa Srbin stiže do prednosti i serviraće za plasman u polufinale.

5:5 - Uspeo je Đoković da se spasi i provuče u ovom gemu. Imao je Hurkač veliku šansu, vodio je 30:0, ali je Novak sa četiri vezana poena stigao do poravnanja.

4:5 - Novi gem koji je Poljak osvojio sa nulom, Srbin će servirati da ostane u drugom setu.

4:4 - Osmi gem, sve po starom. Đoković je rutinski odservirao i došao do novog izjednačenja.

3:4 - Nastavili su igrači u istom ritmu, i dalje nema brejka, igra se neverovatno brzo u nastavku.

3:3 - Započeo je ovaj servis gem duplom greškom, ali je Novak u nastavku rutinski izjednačio rezultat.

2:3 - Nova prednost za poljskog igrača, trenutno 11. tenisera sveta, koji je lako stigao dno novog gema na svoj servis.

2:2 - Četvrti vezani gem koji je vrlo brzo okončan, ovaj put ga je Novak rešio u svoju korist, pa je rezultat ponovo izjednačen.

1:2 - Vrlo brzo se igra u drugom setu, ovaj put je Poljak bez muke uspeo da dođe do gema, pa ponovo ima prednost.

1:1 - Istom merom uzvraća i Srbin, koji je drugi set započeo as servisom, a onda uz još tri vezana poena stigao do poravnanja.

0:1 - Odličan početak nastavka za Huberta Hurkača. Osvojio je sva četiri poena na svoj servis, pa stiže do prednosti u drugom setu.

Tok prvog seta:

6:3 - Kraj prvog seta, Đoković vodi sa 1:0! Novi rutinski gem, Hurkač nije zapretio ni u jednom gemu, pa je Novak sada jednom nogom već u polufinalu.

5:3 - Popustio je Novak u ovom gemu, pa je Poljak uspeo da smanji zaostatak u prvom setu. Ipak, sada je sve na Đokoviću, koji će servirati za osvajanje prvog dela igre.

5:2 - Novi siguran gem za Đokovića. Naš teniser kontroliše meč, Hurkač je i dalje potpuno bezopasan.

4:2 - Prekida Hurkač Novakovu servisu, pa je ponovo dva gema razlike. Ipak, čini se da Đoković drži sve pod kontrolom.

4:1 - Treći vezani gem za našeg igrača, koji je uspeo da potvrdio brejk. Pripretio je Hubert, stigao do prvog poena u gemu, zatim imao šansu da stigne do đusa, ali nije uspeo, pa Novak vodi sa 4:1.

3:1 - Brejk Đokovića! Sjajan gem našeg igrača, vratio je sve protivnikove servis u teren i time olakšao sebi posao. Hurkač je spasao dve brejk lopte, ali nije uspeo ni treću, pa naš igrač prvi stiže do prednosti.

2:1 - Poljak je uspeo da osvoji prvi poen u ovom gemu, ali je Novak vezao naredna četiri i stigao do nove prednosti.

1:1 - Istom merom uzvraća Hurkač, koji je sa nekoliko servis "bombi" stigao do poravnanja u prvom setu.

1:0 - Sjajno je započeo duel srpski teniser. Osvojio je prva tri poena, od čega dva na mreži, zatim se i Hurkač upisao, ali je Novak dobrim servisom završio prvi gem.

16:45 - Meč će početi svake sekunde, prvi će servirati naš igrač.

16:20 - Konačno su svoj meč završili Andrej Rubljov i Botik van de Zandšlup, a više o tom meču pogledajte OVDE. Sada će na teren Srbin i Poljak.

15:55 - Prethodni duel na centralnom terenu je blizu kraja, tako da bismo trebali da uskoro na terenu vidimo Đokovića i Hurkača.

UVOD

Novak Đoković i Hubert Hurkač se sastaju u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju, u petom međusobnom duelu ove dvojice igrača.

Srbin se mučio u prvom kolu, pošto je pobedio Čeha Tomaša Mahača sa 2:1, ali je sve bilo mnogo lakše već u drugom kolu, kada je rutinski, posle samo 80 minuta igre, pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 2:0.

Sa druge strane, Poljak je imao sličan put do mesta među osam najboljih. Slavio je u prvom kolu protiv Rusa Aleksandra Ševčenka sa 2:1, da bi u drugom meču na ovom turniru bio bolji od još jednog Rusa, Pavela Kotova, ovoga puta sa 2:0.

Ovo će Novaku i Hubertu biti peti mešusobni duel, a sva četiri prethodna su pripala našem teniseru.

Pobednik ovog meča se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela u kom igraju Rus Danil Medvedev i Hrvat Borna Ćorić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading