NE MOŽE MU NIKO NIŠTA, ALI... Uprkos dominaciji, Novak je tek na pola puta do svog VANSERIJSKOG PODVIGA!

Autor:

Sport

01.03.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priliku da upiše jubilarnu 20. pobedu Nole će imati u četvrtak. Najduži niz od 43 pobede zabeležio je od kraja 2010. do sredine 2011. godine.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA, ALI... Uprkos dominaciji, Novak je tek na pola puta do svog VANSERIJSKOG PODVIGA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković gazi redom! Pobeda nad Talonom Griksporom sa 2:0 (6:2, 6:3) bio je Noletu 19. trijumf u seriji, pa će u četvrtfinalu ATP 500 turnira u Dubaiju igrati za jubilarnu 20. recku u nizu. Nju će najbolji teniser sveta moći da upuše koliko u četvrtak uveče (ne pre 19.00) u četvrtfinalu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima protiv boljeg iz duela koji večeras igraju Poljak Hubert Hurkač i Rus Pavel Kotov.

Naime, Novak je u 2023. nanizao 14 pobeda, uključujući osvajanje turnira u Adelejdu i Australijan opena, kao i sada dve pobede u Dubaiju. Pre toga je 2022. završio sa pet pobeda u seriji.

Ukoliko Đoković savlada i narednog protivnika, upusaće jubilarnu 20. pobedu u nizu i tako doći na gotovo pola puta od svog rekorda. Naime, Novak je najduži niz od čak 43 pobede imao od 3. decembra 2010. godine u finalu Dejvis kupa, koji je te godine Srbija i osvojila, pa do polufinala Rolan Garosa 2011. u kojem je poražen od Rodžera Federera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fedeks spustio rampu Novaku

Interesantno, serija od 20 pobeda, pod pretpostavkom da će je nastaviti da gazi protivnike, je dobar nagoveštaj da se Đoković neće skoro zaustaviti. Naime, Nole je do sada devet puta vezao najmanje 20 trijumfa u nizu, uključujući i pomenuti od 43 meča sa kojih nije napustio teren pognute glave.

Tako je najbolji teniser sveta od novembra 2019. do avgusta 2020. nanizao 29 pobeda, a serija bi sigurno bila i duža da kalendar i ritam takmičenjani nisu bili poremećeni pandemijom korone. Jednu pobedu manje u seriji, 28, Novak je imao od septembra 2013. do januara 2014, baš kao i od početka marta do kraja maja 2015. Iste godine Novak je imao i seriju od 23 pobede, dok je recimo u tri navrata stizao do 22 pobede u nizu, pa je ostajao bez daha. To se dešavalo uglavnom na mastersima, ali i na Olimpijskim igrama u Tokiju kada mu je prekinuta dobra serija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading