NOVAKOVA DEMONSTRACIJA SILE: Đoković sa POLA GASA do četvrtfinala Dubaija!

Autor:

Sport

01.03.2023

15:55 >> 18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju.

NOVAKOVA DEMONSTRACIJA SILE: Đoković sa POLA GASA do četvrtfinala Dubaija!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Đoković je "kao od šale" nadigrao Holanđanina Talona Grikspora sa 2:0, zakazavši okršaj sa osvajačem Marseja Hubertom Hurkačem ili kvalifikantom Pavelom Kotovim.

Susret je trajao oko 75 minuta, sa sve prekidom zbog kiše, a po setovima je bilo 6:2, 6:3 u korist najboljeg igrača planete.

Nole je odigrao maestralan meč, sve do same završnice, kada se opustio pri rezultatu 5:0 u drugom periodu igre, ali holandski igrač nije imao snage i umeća za preokret.

Srbin je od samo starta nametnuo svoj ritam, prvi set je dobio sa dva brejka viška, a na isti način je odigrao i drugi, sve do pomenutog finiša.

Zanimljivo je istaći da je okršaj nakratko bio prekinut tokom prvog seta zbog kiše koja je retka na Bliskom istoku.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Novak Đoković - Talon Grikspor 6:2, 6:3

Đoković ubedljivo do četvrtfinala!

 

 

6:3 - Konačno kraj, Grikspor je "stao" kada je imao šansu da se vrati u meč, Đoković je sada bio nepogrešiv na meč loptu.

5:3 - Tri asa i još jedan gem za Grikspora, koji je zaigrao opušteno, bez pritiska, da li će Srbin sa novim loptama konačno završiti posao?

5:2 - Šok - Talon je "pravo niotluda" napravio prvi brejk, rival mu je doduše pomogao greškama, pa je meč neočekivano produžen.

5:1 - Grikspor je spasao meč lopte i izbegao popularni "krompirić", a Srbin u narednom gemu servira za prolaz dalje.

5:0 - Đoković je potvrdio dupli brejk bez izgubljenog poena.

4:0 - Neverovatan gem sa 36 odigranih poena dobio je Novak, Grikspor potpuno bez rešenja, a čini se da je posle "maratona" definitivno položio oružje.

 

 

3:0 - Ponovo Grikspor nije poentirao na Đokovićev servis, Srbin sigurnim koracima grabi ka plasmanu u četvrtfinale Dubaija.

2:0 - Nole je iskoristio drugu šansu i, baš kao na startu duela, oduzeo je servis holandskom igraču.

1:0 - Drugi set, ista priča. Gem sa nulom i vođstvo vlasnika 22 grend slem titule.

Novak je lagano poveo sa 1:0!

 

 

6:2 - Serija set lopti i dupla greška Holanđanina za kraj!

5:2 - Dug i važan poen na 30:30 osvojio je Srbin, sprečivši Talona da dođe do prve brejk šanse, pa će u narednom gemu morati da servira za ostanak u 1. setu.

4:2 - Podesio je Grikspor nišanske sprave, sve bolje servira, proradio mu je i forhend, te je opet smanjio zaostatak.

4:1 - Srpski teniser je nanizao 12 poena na svoj servis, posle duple greške sa strata okršaja, protivnik deluje potpuno nemoćno da ga ugrozi.

3:1 - Holanđanin je uspeo da se "upiše" na semaforu, Novak još uvek ima visoku prednost.

3:0 - Meč je nastavljen, a Đoković je nastavio dominaciju. Srbin je sa samo jednim izgubljenim poenom potvrdio brejk i sigurno korača ka osvajanju prvog perioda igre.

Duel je na kratko prekinut zbog kiše.

2:0 - Nole je sjajno vraćao početne servise Grikspora, ekspresno je stekao dve brejk lopte, materijalizovao je prvu - perfektan početak!

1:0 - Novak je lako poveo, mada je imao malih problema sa servisom.

16:15 - Igrači su na terenu, prvi će servirati Novak.

15:50 - Đoković će na teren nakon što svoj duel završe Lorenco Sonego i Feliks Ože Alijasim.

UVOD

Uz dosta muka je Novak Đoković savladao prvu prepreku na turniru u Dubaiju, pošto je posle tri seta uspeo da dođe do pobede protiv češkog igrača Tomaša Mahača.

To je bio Novakom prvi duel još od Australijan opena, pa je i bilo za očekivati da stvari ne idu baš glatko, a tome je pomoglo i što je Mahač odigrao meč života. Ipak, Srbin je bio najbolji kad je bilo najpotrebniji, pa je uspeo da izbori plasman u drugu rundu.

Tu ga čega Talon Grikspor, koji je u prvom kolu bio bolji od Francuza Konstanta Lestijena sa 2:1. Grikspor je trenutno 39. teniser sveta, a on i Novak su se do sada sastali samo jednom. Đoković je slavio sa 3:0 na US Openu 2021. godine.

Pobednik ovog duela će u četvrtini finala igrati protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Poljak Hubert Hurkač i ruski teniser Pavel Kotov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading