MILU NEMA SPASA?! Sunovrat crnogorskog diktatora, DPS GUBI PODRŠKU ALBANACA I BOŠNJAKA

Autor: Republika

Svet

01.03.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DPS niti se reformisao, niti je promenio svog šefa, već je jedino što su osvežili bio je njihov slogan.

MILU NEMA SPASA?! Sunovrat crnogorskog diktatora, DPS GUBI PODRŠKU ALBANACA I BOŠNJAKA

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Demokratska partija socijalista krajem 2019. godine izglasala Zakon o slobodi veroispovjesti pokrenula je političku lavinu i faktički potpisala sopstven brodolom.

Sve su to uradili uoči redovnih parlamentarnih izbora koji su se održali 30. avgusta na kojima su nakon 30 godina pali sa vlasti.

Kako piše Borba, brojne su bile analize pro-DPS analitičara koji su ih navodno savetovali šta treba da urade kako bi svoju partiju revitalizovali i kako bi se vratili na pozicije vlasti. Međutim, DPS niti se reformisao, niti je promenio svog šefa, već je jedino što su “osvežili” bio njihov logotip.

Foto: youtube.com/ Nemanja 00

 

Gubili grad za gradom

Građani Crne Gore su to i prepoznali na lokalnim izborima u Nikšiću gde je DPS patosiran. Važno je napomenuti da su i pored parlamentarnih izbora, održani i lokalni izbori u Budvi, Tivtu, Gusinju, Andrijevici i Kotoru. DPS je tada izgubio Budvu, Tivat, Andrijevicu i Kotor.

Nakon poznate “bitke za Nikšić” usledile su određene političke turbulencije na državnom nivou kada je vlada Zdravka Krivokapića smenila tadašnjeg ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Nedugo potom, usledilo je i ustoličenje 5. septembra što je svakako zadrmalo stabilnost Crne Gore. Ali to nije pokolebalo građane da nastavljaju da razvlašćuju DPS, prenosi 24 sedam.

Sledeći gradovi koji su bili oslobođeni su bili Mojkovac, Ulcinj i Cetinje. DPS je u svim gradovima ubedljivo izgubio čak i od nekadašnjih partnera dok su u Mojkovcu snage okupljene oko koalicije Za budućnost Mojkovca formirale vlast sa drugim antirežimskim partijama.

Čitav splet događaja se dogodio nakon ovih izbora - formiranje manjinske vlade uz podršku DPS-a, protesti Demokrata, pitanje Temeljnog ugovora, sudija Ustavnog suda, “zetski zakoni” Ustavni sud, produženje mandata lokalnim parlamentima, pad vlasti u Budvi i u Tivtu. Ali ni to nije pokolebalo građane Crne Gore da nastave da razvlašćuju Demokratsku partiju socijalista. Na lokalnim izborima koji su održani u 12 opština, DPS nije razvlašćen samo u Baru i Bijelom Polju i to zbog rasipanja glasova! Izgubili su gotovo svaku opštinu.

Foto: youtube.com/ Nemanja 00

 

Ni manjine nisu jedinstvene oko podrške Đukanoviću

Najnovije informacije su da se Bošnjačka stranka i sama koleba unutar sebe hoće li sada podržati kandidaturu Mila Đukanovića na predsedničkim izborima dok su albanske stranke još odavno podeljene. Kako onda Đukanović misli da pobedi na izborima ukoliko pogleda ovaj trend pada koji je ostvario za samo dve godine?

Iako je bio šef nekada neprikosnovene političke partije, Đukanović sve više i više srlja ka političkom marginalizmu, a jasno je da je i to jedan od razloga njegove kandidature na predsedničkim izborima. Hoće li njegovo ime biti dovoljno jako da izvuče pobedu? Teško.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
veki

02.03.2023 12:11

Milo je jedini pobjednik na predstoječim predjedničkim izborima Evropski Državnik,Naš Predsjednik Crne Gore. Sve ostalo su laži i manipulacije.