MILO ĐUKANOVIĆ OPET HUŠKA CRNOGORCE PROTIV SRBIJE! Krivi mu za PROPAST CRNE GORE, pošto je tobože "PROSPERIRALA" za vreme njegove vladavine!

Autor:

Svet

14.10.2022

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnoj Gori je neophodan politički obrt, koji će zaustaviti propadanje Crne Gore, poručio je predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na glavnoj konvenciji plavske kolicije za lokalne izbore "Zajedno pobednički za Plav" SD-DPS-SDP.

MILO ĐUKANOVIĆ OPET HUŠKA CRNOGORCE PROTIV SRBIJE! Krivi mu za PROPAST CRNE GORE, pošto je tobože "PROSPERIRALA" za vreme njegove vladavine!

Foto: eStock

Milo Đukanović

Kako je naglasio, Crna Gora živi najtežu krizu u novijoj istoriji Crne Gore, započetu 2015. godine, koju su indukovali oni centri kojima nije po volji evropska i građanska Crna Gora, i koja je svoju kulminaciju počela nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

- Ubeđen sam da ćemo za najdalje tri meseca imati prevremene parlamentarne izbore u Crnoj Gori. Takođe, siguran sam da se ti parlamentarni izbori dešavaju danas, mi pobedu imamo u džepu. Ostaje naravno da tu izvesnu pobedu u međuvremenu unapredimo i stvorimo uslove za efikasnije upravljanje Crnom Gorom koja se ne bi mučila sa tankom većinom. A pre toga važno je da se uradi dobar posao na lokalnim izborima - kazao je Milo Đukanović.

Kako je naveo, "trenutna kriza je i politička i bezbednosna, institucionalna, finansijska i ekonomska.

- To je jedna podla agresija koja je želela da Crnu Goru izvede iz evropskog i evroatlanskog političkog sazvežđa i vrati je, kroz predvorje tobožnjeg ekonomskog programa "Open Balkan“, u Veliku Srbiju, pod bezbednosni kišobran Velike Rusije. Bezbednosna kriza se u prvom periodu ogledala u naporima nove vlasti da kompromituje Crnu Goru kao zemlju članicu NATO kroz nekontrolisani odliv bezbednosnih podataka, da bi tokom poslednjeg perioda gledali očajničke pokušaje nove vlasti da potpunom razgradnjom bezbednosnog sistema, uključujući ANB kao najvažniju instituciju bezbednosnog sistema, sačuvaju agenturnu srpsko-rusku mrežu u Crnoj Gori i sačuvaju predstavnike nove vlasti od njihovih kriminalnih nepočinstava - naveo je on.

Republika

Foto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore

Milo Đukanović

 

Kako je dodao, nova vlast se iskompromitovala aferama u vezi sa kriminalnim aktivnostima čije navodno suzbijanje je najavljivala.

- Dizali su veliku galamu i kako će da se obračunaju sa kriminalnom i korupcijom, a tek što smo malo zagrebali, videli smo da su zapravo oni razvili sistemski kriminal. Ono što je otkrila ANB i zbog čega je morao biti sasečen njen vrh, je pokazalo da je reč o organizovanom kriminalu u središtu crnogorske države. Promovisali su se i kao neko ko je zadužen da uspostavi vladavinu prava, pa se njhova vladavina prava svela na to da hapse i proganjaju svoje političke neistomišljenike - rekao je Đukanović.

Đukanović je, govoreći o institucionalnoj krizi u Crnoj Gori, rekao da evidentno postoji zla namera da se Crna Gora učini nefunkcionalnom državom.

- Pokazalo se da aktuelna parlamentarna većina nije u stanju da izabere VDT, kao što se pokazala loša namera nepopunjavanjem Sudskog saveta i neizborom sudija Ustavnog suda. To, zajedno sa nesređenim stanjem u bezbednosnom sektoru, jasno govori da je reč o lošoj nameri da se Crna Gora prikaže kao nefunkcionalna - dodavši da je i u ekonomskoj ravni Crna Gora u lošem stanju.

- Kao čovek koji je sedam puta vodio Vladu, uveravam vas da ne preterujem kada kažem da su javne finansije Crne Gore pred bankrotom. To mogu samo da pokušaju da prikrivaju, ali nevešto, budući da je kreirana nepodnošljivo visoka potrošnja, ali ne i investicije. Da je ta potrošnja usmerena na investicije, svi bi to pozdravili. Ali ovde je reč samo o prepumpanoj potrošnji koja nema nikakvog osnova u stvaranju društvenog proizvoda u zemlji, a svemu tome treba dodati gašenje svih ključnih preduzeća u Crnoj Gori i zaustavljanje i stranih investicija i investicija iz budžeta. Sistematski je uništavano ekonomsko tkivo Crne Gore - ocenio je on.

Republika

Foto: youtube.com/ Nemanja 00

Milo Đukanović

 

Kako je rekao, mnogi su zamerali da Demokratska partija socijalista suviše mirno gleda aketivnosti nove strukture vlasti, ali da je zapravo bilo reči o demonstraciji političke zrelosti i odgovornosti prema interesima Crne Gore.

- Videli smo mi kvalitet te vlasti, ali smo i znali da nakon višegodišnjeg kontinuiteta jedne vlasti, crnogorska javnost ima pravo da proveri šta to novo ima da se ponudi Crnoj Gori. Transferu vlasti 2020. pristupljeno je sa poverenjem da će oni koji su 30 godina čekali svoju šansu, sada tu šansu iskoristiti, a dobili smo nekompetentnost i neodgovornost prema državnim interesima - izjavio je lider DPS-a.

Đukanović se na kraju osvrnuo na stanje narastajućih nacionalističkih i drugih društvenih tenzija.

- Nacionalisti su opet digli glavu. Oni vjeruju da ovo što se događa na globalnoj sceni kroz zaoštravanje između Istoka i Zapada, a posebno u svijetlu ruske agresije na Ukrajinu, otvara novu šansu za njih. Nijesu zaključili da su nacionalističke politike definitivno propale 90-ih godina, već da tada nijesu uspjele jer je ambijent bio nepovoljan, kao i da im se sada stvara nova šansa. Na svima nama je da odbranimo ne samo DPS, SDP, SD, već i državno odgovorne nacionalne partije, jer to je zapravo najmoćnija brana građanske Crne Gore od nadirućeg nacionalizma - zaključio je on.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran Bojanović

15.10.2022 10:21

Duče je opet ljut.