NOŽ U LEĐA: Belorusija IZDALA Srbiju, ovome se nismo nadali!

Autor:

Sport

14.10.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneli odluku koja se mnogima neće svideti.

NOŽ U LEĐA: Belorusija IZDALA Srbiju, ovome se nismo nadali!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenka

Fudbalska reprezentacija Belorusije igraće utakmice protiv samoprozvane države Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ovo je potvrdio beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej.

Belorusija, koja ne priznaje lažnu državu, je od početka rata u Ukrajini svoje domaće utakmice igrale u Novom Sadu, nakon što je dobila dozvolu Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nisu nam samo Belorusi zabili nož u leđa.... I Španci su igrali protiv tzv. Kosova

- Jasno je da mi ne priznajemo Kosovo, ali smo ranije imali situacije gde su predstavnici Kosova dolazili na takmičenja, imali smo to na Evropskim igrama u Belorusiji pre nekoliko godina. I predsednik Srbije je bio prisutan tada, kada su nastupali kosovski sportisti - istakao je Makej.

Makej dodaje da su ruski i beloruski sportisti pod sankcijama zbog vojne operacije u Ukrajini, što se protivi devizi da politika ne treba da se meša u sport.

- Takva odluka je apsolutna okrutnost i podlost - istakao je Makej.

Podsetimo, Belorusija se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine pored tzv. Kosova nalazi u grupi sa Švajcarskom, Rumunijom, Andorom i Izraelom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Bobby

14.10.2022 15:49

Да се господа Срби прво присете колико су пута задали нож у леђа Белорусима. Санкцијама на земљу која је слала помоћ и чији председник је долетео у сред бомбардовања. Сада нема нож у леђа, већ реципроцитет. Тек ћете да се изненадите.

Odgovori 11 20
Mile

14.10.2022 17:41

@Bobby - Тако је. Не може Белорус бити већи Србин од највећег тренутно Србина. Кад српска држава крене српске интересе да гледа и да се бори за своју државу и народ, а не да образ и веру за вечеру да продаје,онда ће и народу сванути. Овако подгузне ЕУ мувице...

Ana

14.10.2022 17:52

@Bobby - Upravo tako!

Mladen

14.10.2022 18:19

@Bobby - Zasto da ne igraju, bas naprotiv treba da igraju I ponize tzv reprezentaciju kosovo!