VELIKA PRETNJA ZA NOVAKA: Đoković STREPI pred start Dubaija!

Autor:

Sport

26.02.2023

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser sigurno nije zadovoljan ovakvim raspletom situacije.

VELIKA PRETNJA ZA NOVAKA: Đoković STREPI pred start Dubaija!

Foto: ST/N. Mutić

Poljski teniser Hubert Hurkač osvojio je ATP turnir u Marseju, pošto je danas u finalu pobedio Francuza Benjamina Bonzija 6:3, 7:6 (7:4).

Hurkač je poveo 4:1 u prvom setu, a onda je držao prednost od tri gema i ovaj deo meča dobio je rezultatom 6:3. U drugom setu viđena je velika borba, pošto se igralo gem za gem. Francuz je propustio tri set lopte u 12. gemu, a onda je Hurkač kaznio greške protivnika i drugi set  dobio u taj-brejku rezultatom 7:4.

Ova informacija svakako ne može da raduje Novaka Đokovića pred start ATP turnira u Dubaiju, koji se igra naredne sedmice. Naime, Poljak je potencijalni Novakov rival već u četvrtini finala, a svakako je da će mu osvajanje trofeja dati dodatnu dozu samopuzdanja, što ga čini potencijalnom minom za našeg igrača već u trećem meču u Emiratima.

Đoković i Hurkač su se do sada u karijeri sastali četiri puta, a naš as je slavio u svim okršajima, doduše, dva puta uz velike poteškoće. Prvo je 2019. godine slavio sa 3:1 u meču trećeg kola Vimbldona, dok je Novak slavio i dve godine kasnije, u polufinalu Mastersa u Parizu, rezultatom 2:1.

Poljski teniser je za trijumf u Francuskoj osvojio novčanu nagradu od 107.610 evra i 250 bodova za ATP listu, dok je Bonziju pripalo 62.770 evra i 150 poena.

ATP turnir u Marseju igrao se za nagradni fond od 707.510 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading