NIJE DOBRO: Poznato kada će Novak Đoković moći da UĐE u Ameriku!

Autor:

Sport

24.02.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, po svemu sudeći, i dalje neće moći da uđe u Sjedinjene Američke Države.

NIJE DOBRO: Poznato kada će Novak Đoković moći da UĐE u Ameriku!

Foto: ST/N. Mutić

Novak Đoković, trenutno prvi igrač sveta, polako se priprema za izazov koji ga očekuje sledeće sedmice, pošto će nastupiti na turniru u Dubaiju.

To će našem asu biti prvi turnir još od Australijan opena, na kom je stigao do jubilarne desete titule, a period nakon toga je iskoristio da se odmori, zaleči povredu, ali i pripremi za nastavak sezone.

Iako će učestvovati u Dubaiju, jasno je da se Novak nadao da će dobiti priliku i da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, što je i sam potvrdio u razgovoru sa medijima na teniskim terenima na Dorćolu.

Nije do mene. Proces je pokrenut. Nadam se da ću uskoro dobiti dobre vesti, ali to nije u mojim rukama - izjavio je nedavno svetski broj jedan.

Zbog tih mera srpski teniser nije igrao na američkom tlu još od poraza u finalu US Opena 2021. godine.

- Prošle sezone sam propustio Indijan Vels, Majami i kompletnu američku turneju na leto, tako da ne bio bio prvi put da se to desi. Ali nadam se da neće biti tako. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković proslavlja pobedu na Mastersu u Majamiju

On je dodao i da ima podršku od Tomija Hasa i Džejmsa Blejka, sportskih direktora predstojećih turnira u Americi.

- Drago mi je što su uz mene direktori tih turnira. Oni bi želeli da ja dođem i ja bih voleo da igram tamo - istakao je Novak.

Ipak, iako se Srbin i dalje nada da će uspeti da uđe u Ameriku, šanse za to su svakim danom sve manje.

Džo Bajden, predsednik Amerike, odredio je 11. maj kao datum kada će nevakcinisani stranci moći da uđu u državu, pa ako ne bude nekih dodatnih promena, ili Novak ne uspe da na iznenađenje svih dobije izuzeće, teniskog broja jedan nećemo gledati "preko bare" sve do Mastersa u Sinsinatiju.

Sa jedne strane, to su ohrabrujuće vesti, pošto će Đoković moći da igra na US Openu, što mu je i primarni cilj, ali sa druge strane, sve je bliži tome da drugu godinu zaredom propusti "Sanšajn dabl".

Ostalo je još malo vremena da se nešto promeni, a ako ne dođe do obrta, Novaka ćemo posle Dubaija gledati tek kad počne sezona na šljaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Obrad

24.02.2023 22:36

Ne daje cica.