NOVAKA ČEKA PAKAO: Težak žreb za Đokovića u Dubaiju!

Autor:

Sport

25.02.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreća nije bila saveznik našeg tenisera.

NOVAKA ČEKA PAKAO: Težak žreb za Đokovića u Dubaiju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Održan je žreb za predstojeći ATP turnir iz kategorije 500, koji se naredne sedmice održava u Dubaiju, a rivale je saznao i najbolji teniser sveta i prvi nosilac turnira Novak Đoković.

U prvom kolu će Srbin igrati protiv kvalifikanta, dok ga u drugom meču čeka pobednik duela između Talona Grikspora i Konrada Lestijena, sa kojim se već sastajao u ovoj sezoni, i to na turniru u Adelejdu.

Iako prva dva kola možda na papiru ne deluju opasno, stvar se komplikuje u trećoj rundi, odnosno četvrtfinalu. Tu će Novak moći da odmeri snage sa vrlo nezgodnim Hubertom Hurkačom, protiv kog Đokovića ima četiri pobede u isto toliko međusobnih mečeva, ali mu je Poljak pružio izuzetan otpor u polufinalu Mastersa u Parizu 2021. godine (Novak slavio 2:1), kao i u trećem kolu Vimbldona 2019. (Đoković pobedio sa 3:1). Potencijalni rival u četvrtini finala mu je i veliki rival Endi Marej, koji danas tokom dana igra finale turnira u Dohi protiv Danila Medvedeva.

Upravo je Medvedev projektovani rival Đokoviću u polufinalu, pa bismo mogli da dobijemo i pravu poslasticu, odnosno finale pre finala. Da bi stigao među četiri najbolja, Rus će morati da savlada Bornu kvalifikanta, zatim Bublika, a za kraj Bornu Ćorića ili Danijela Evansa, ukoliko se ne desi neko iznenađenje.

Na dnu donje strane žreba se nalazi Andrej Rubljov, drugi nosilac turnira, a u drugoj polovini su još i Feliks Ože-Alijasim, Karen Hačanov, kao i nedovoljno oporavljeni Saša Zverev, pa je jasno da je Đoković dobio dosta teže protivnike na putu do titule.

Titulu u Dubaiju brani Rubljov, koji je u finalu prošle godine savladao Jirija Veselog, koji je izbacio Đokovića u četvrtfinalu i na zaprepašćenje svih stigao do meča za titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading