NOVAKOVI NAVIJAČI U TRANSU: Đoković blizu TITULE na Australijan openu?

Autor:

Sport

28.12.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za srpskog tenisera pred početak nadmetanja u Melburnu.

NOVAKOVI NAVIJAČI U TRANSU: Đoković blizu TITULE na Australijan openu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, peti teniser sveta, sleteo je u Australiju, gde će od 2. januara igrati na turniru u Adelejdu, a zatim ga očekuje Australijan open, najbitniji turnir u prvom delu godine.

Posle skoro godinu dana od skandala koji se desio u Melburnu, koji je obeležio Novakovu sezonu, Đoković se vratio u Australiju. Uprkos tome što nije nastupao na ovom turniru prošle godine, Novak je po bukmejkerima glavni favorit za titulu.

Iza njega je prvi teniser na svetu Karlos Alkaras, a potom idu Rafael Nadal i Danil Medvedev, koji su se prošle godine sastali u finalu. Na visokom petom mestu se nalazi Janik Siner, dok se iza njega nalazi Nik Kirjos. Posle njih tu su i Feliks Ože-Aljasim, Stefanos Cicipas i Holger Rune.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa titulom na Australijan openu

Prošlog januara svet je bio šokiran pristupom australijskih vlasti prema tada najboljem teniseru sveta. Kako Nole nije vakcinisan, prošle godine je dobio izuzeće da uđe u Australiju igra na prvom grend slemu, ali viza mu je odmah po sletanju poništena. Sudio se Nole, dobio na sudu, ali pri ponovljenom postupku, konačna presuda je bila da Novak bude deportovan iz Australije, uz zabranu ulaska tri godine u tu zemlju. 


Kako se tamošnja vlast promenila, i odluka o zabrani je poništena, tako su ponovo otvorena vrata za Noleta da igra u Australiji. 

Sada će Novak imati novu priliku da stigne do desetog trofeja u Melburnu, na turniru koji mu je definitivno najuspešniji u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading