(VIDEO) NOLE ZAHVALIO PORODICI, TRENERIMA... Kao da nisam prestajao da igram tenis

Autor:

Sport

16.01.2018

08:34 >> 08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je posle pobede na startu Australijan opena da se oseća kao da nije imao pauzu šest meseci zbog povrede lakta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković slavi pobedu

Đoković je posle pauze od pola godine odigrao prvi zvanični meč. On je u prvom kolu Australijan opena pobedio Amerikanca Donalda Janga 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:4.

- Prvi meč posle šest meseci nikada ne znate kako ćete početi, zbog mentalne blokade i ostalog. Izašao sam na teren sa pravom emocijom. Zahvalan sam što imam priliku da budem ovde jer pre mesec dana nisam znao da li ću doći u Australiju - lakat nije bio spreman za ovaj nivo takmičenja - rekao je Đoković i nastavio:

- Želeo sam da počnem pravim intenzitetom i to sam uradio, vodio sam 6:1, 5:0, igrao savršen tenis, kao da nisam ni prestajao. Uživao sam. Sjajno je vratiti se ovde, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mesto da zaigram posle šestomesečne pauze zbog povrede, nego ovde u Australiji.

Prema njegovim rečima nije bio siguran kako će odigrati posle šest meseci bez takmičarskog duela.

- Bilo je drugačije, ali ne želim da kažem i loše jer i to mora da se desi. Dugo sam vukao povredu i morao sam da se povučem - poručio je Novak i zahvalio se trenerima Andreu Agasiju i Radeku Štepanku na velikoj podršci.

- Želim sada pred svima da se zahvalim Agasiju, iako on zna da sam zahvalan što je došao da bude sa nama, što vodi računa o ovom sportu i meni generalno. On mi je prijatelj, kao i Radek i činimo sjajan tim. Imamo izuzetnu vezu i oduševljen sam da vidim kako će njihov odnos da se razvija - dodao je Novak.

On je oduševljen pobedom.

- Sjajno je vratiti se ovde, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mesto da zaigram posle šestomesečne pauze zbog povrede, nego ovde u Australiji. Volim da dolazim i igram ovde, vi ste sjajni. Bio je dug period bez takmičarskog meča, ali sam iskoristio to vreme da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Dobio sam drugo dete i to je veliki blagoslov. Ruke su mi bile pune, iako nisam držao reket. Nisu ovde sa mnom, nedostaju mi, ali mi je nedostajao i tenis, i oni mi pružaju veliku podršku. 

Đoković će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv Gaela Monfisa.

- Nikada se u životu nisam suočio sa ovakvom situaciju. Tokom karijere sam možda pauzirao najduže mesec dana, nisam propustio nijedan grend slem i sada je bilo drugačije. Ne želim da kažem da je bilo loše, već drugačije. Moralo je da se desi u jednom trenutku, ova povreda me muči već dugo i sve je eskaliralo prošle godine u vreme Rolan Garosa i Vimbldona. Morao sam da uzmem neko vreme slobodno, povreda je nešto što nijedan sportista ne želi, ali mi je dala vremena da se osvrnem na svoj život, igru i na sebe samog. Želeo sam malo više slobodnog vremena, imam neverovatnu karijeru na koju sam ponosan, ali nekada nisam mogao da radim druge stvari ili budem sa porodicom. Sada se to desilo i drago mi je da sam opet na terenu - zaključio je Đoković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading