Svi Rusi znaju da su im Srbi braća!

Autor:

Sport

23.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča iz Srbije da Rusi nemaju pojma gde je Srbija i da ih Srbi ne zanimaju koliko ni crno ispod nokta, da se mi samo "palimo" da je tako - totalni je apsurd! Naši izveštači koji prate fudbalsku reprezentaciju Srbije na Mundijalu u najvećoj zemlji na svetu pričali su sa nekoliko desetina baćuški i svi su nas ozareni pozdravljali!

RepublikaFoto: ST/D. Ostojić

"Rusi i Srbi braća zauvek", "Kosovo je srce Srbije", "Rusija, Srbija", "Vi ste naš mlađi brat", "Ajmo, delije", "Pobratimi CSKA i Partizan" samo su neke rečenice koje smo čuli od Rusa od Svetlogorska preko Kalinjingrada i Moksve pa sve do daleke Samare.

RepublikaFoto: ST/D. Ostojić

OD SRBIJE DO SIRIJE

Taksista koji nas je prvi vozio u Samari više je sportski tip. Zna Teodosića, Koromana, ali pamti i Vlada Divca, Dudu Ivkovića, kao i Vladimira Jugovića i Sinišu Mihajlovića. Sa druge strane, prodavačica u kiosku na aerodromu u Moskvi na srpskom nam govori koliki nam je račun. U Svetlogorsku nam na čistom srpskom poručuju: "Dođite na more kod nas". Ipak, najfascinantniji za nas bio je Ivan Olejnjikov (32) iz Kalinjingrada. Dok smo pili piće u restoranu u centru tog prelepog grada, čuo je da pričamo na srpskom i odmah prišao. On ne zna naš jezik dobro, ali zna sledeće:

- Srbi su naša braća! Moji prijatelji, Kozaci, ratovali su u Srpskoj Krajini, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i Metohiji. Naša obaveza je da branimo pravoslavni narod, a vi ste kao naš mlađi brat. Meni je jasno da hoće da nas rasparčaju koliko god mogu. Vama otimaju Kosovo, SSSR su uništili, Ukrajinu odvojili od nas, a u tim zemljama su naša braća, pravoslavci. Mi to znamo i zato se borimo i za našu braću u Siriji - poručuje ovaj mladić.

RepublikaFoto: ST/D. Ostojić
Nerazdvojni: Rusi i Srbi iz Arizone

CAR LAZAR I KOSOVSKI BOJ

Inače, Ivan je dugo bio zvonar u pravoslavnoj crkvi u centru Kalinjingrada.

- Mnogo čitam o ruskoj i srpskoj istoriji, znam za Kosovsku bitku i junaka cara Lazara. Obožavam srpsku istoriju i kulturu, to je ono čime bi svaki narod trebalo da se ponosi. Voleo bih da uskoro dođem u Srbiju, u Beograd - zaključio je naš sagovornik.

Foto: Srpski telegraf

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading