KOLAPS U PARIZU: Olimpijskim igrama preti katastrofa

Autor:

Sport

23.11.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje da li će svi moći da stignu na vreme tamo gde su krenuli.

KOLAPS U PARIZU: Olimpijskim igrama preti katastrofa

Foto: pixabay.com

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta sledeće godine, a ako je suditi na osnovu najava gradonačelnice  An Idalgo preti im katastrofa. Naime, ona je poručila da javnom prevozu u prestonici Francuske može da bude pravi kolaps, zbog čega bi i funkcionisanje Igara bilo ugroženo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Još uvek imamo poteškoća u svakodnevnom prevozu i ne možemo postići potreban nivo tačnosti i udobnosti za Parižane za vreme Igara. Zapravo, postoje mesta gde prevoz uopšte neće biti moguć jer neće biti dovoljnog broja vozova. To je odgovornost regije Il D Frans i vlade - rekla je gradonačelnica Pariza.

Ona je dodala da saobraćaj u tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara predstavlja izazov za vlasti, koje su se obavezale na stopostotni pristup mestima nadmetanja sredstvima javnog prijevoza. Međutim, to bi mogao biti problem jer organizatori očekuju da će na Igre doći gotovo 15 miliona navijača i akreditovanih osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading