INSPEKCIJA UTVRDILA, PREDSEDNIK KIK BOKS SAVEZA NELEGALNO IZABRAN: Basrak tvrdi "nikakvo rešenje nam nije stiglo"

Autor:

Sport

16.11.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo sporta utvrdilo da nije glasalo većinskih 37 delegata već samo 35, pa je naloženo da se izbor poništi, a samim tim i održe novi izbori.

INSPEKCIJA UTVRDILA, PREDSEDNIK KIK BOKS SAVEZA NELEGALNO IZABRAN: Basrak tvrdi "nikakvo rešenje nam nije stiglo"

Foto: KBSS, Privatna arhiva

Strasti u srpskom kik boksu se ne smiruju. Izbori za predsednika u Kik boks savezu Srbije održani su 29. jula kada je na čelnu funkciju izabran Duško Basrak, ali je, nakon predstavke drugog kandidata i nekadašnjeg šampiona Nenada Pagonisa, Ministarstvo sporta sprovelo inspekcijski nadzor i donelo rešenje po kojem se KBSS nalaže da stavi van snage Odluku o izboru predsednika.

To je urađeno jer je ustanovljeno da je Basrak izabran glasovima 35 delegata, od 74 prisutnih, a ne većinskih 37. Zato je, prema Statutu, sledeći korak da se zakaže nova izborna skupština i da se bira novi predsednik. To je očigledno važno jer uspešan ne olimpijski sport u Srbiji nikako da krene na pravi put. Tim pre što je ustanovljeno da je novo rukovodstvo Kik boks saveza Srbije izabrano na nelegalan način, a što je konstatovano u odluci inspektora Ministarstva sporta koja je donešena 1. novembra ove godine.

Republika

Foto: Kik boks savez Srbije

 

Državni inspektori utvrdili su brojne nezakonite radnje na sednici Skupštine Kik saveza Srbije koja je održana u Kraljevu 29. jula. Od brojnih propusta koje su ustanovili, izdvaja se jedna gotovo neverovatna činjenica da je Duško Basrak izabran za predsednika glasovima 35 delegata, od 74 prisutna i verifikovana delegata na početku sednice. Dakle, izbor je apsolutno nezakonit i mimo Statuta KBSS jer prilikom glasanja nije bila prisutna polovina delegata, što je u ovom slučaju moralo da bude 37. Neverovatno da je uopšte moglo da donesu bilo kakve odluke, posebno izabere rukovodstvo bez prve i osnovne stavke - kvoruma za rad.

Zato se nalaže Kik boks savezu Srbije da van snage stavi odluku o izboru predsednika  koja je doneta 29. jula na sednice vanredne skupštine održane u Kraljevu. Novo rukovodstvo KBSS mora da zakaže novu izbornu Skupštinu. Prema saznanjima našeg portala, Nenad Pagonis želi da bude kandidat i samo na legalni način da se izabere predsednik.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nenad Pagonis

S druge strane, Duško Basrak je za naš portal poručio da nema nameru da komentariše inspekcijski nadzor Ministarstva sporta. Pre svega jer je "taj postupak u toku", odnosno jer Kik boks savez Srbije, prema njegovim rečima, nije dobio Rešenje o inspekcijskom nadzoru.

- Takav dokument nije stigao ni poštom niti na neki drugi način u kancelariju saveza, nije zaveden u delovodnu knjigu te tako ne mogu da komentarišem dokument koji nisam video. Koraci koje je Kik boks savez Srbije dužan da po zakonu sprovede posle dobijanja Rešenja biće urađeni po dobijanju Rešenja i posle uvida šta piše u Rešenju. Ne zaboravite da postupak podrazumeva i mogućnost žalbe, što sve odlaže izvršenje - rekao je Basrak, pa dodao:

Republika

Foto: Kik boks savez Srbije

Basrak položio zakletvu

- Žao mi je što određena grupa ljudi, među kojima ima onih koji nisu članovi saveza, već neko vreme postupcima izaziva nepotrebne probleme uspešnom sportskom savezu. Kik boks savez Srbija nisam ja, nije niko lično i ne pripada nikome više od drugih. Ova organizacija će nastaviti da postoji zbog njenih sportista, trenera i ljudi koji vole ovaj sport, bilo ko da je na njenom čelu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading