SRBIJA NE IDE U PARIZ! "Orlovi" NEMOĆNI protiv Amera! Olimpijske igre ostale SAN!

Autor:

Sport

07.10.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije SAD rezultatom 0:3 (19:25, 18:25, 17:25), čime je izgubila sve šanse da se plasira na Olimpijske igre.

SRBIJA NE IDE U PARIZ! "Orlovi" NEMOĆNI protiv Amera! Olimpijske igre ostale SAN!

Foto: FIVB

"Orlovi" su u pretposlednjem kolu kvalifikacionog turnira poraženi od favorizovanih Amerikanaca, koji su zadržali oreol nepobedivosti.

Ubedljivo je selekcija SAD izgledala tokom celog meča, ne ostavljajući "orlovima" nikakvu šansu da bi mogla do cilja i pobede od 3:0 ili 3:1, kojom bi u poslednjem kolu protiv Slovenije odlučivali o plasmanu na drugo mesto i odlazak u Pariz.

Umesto toga, pretrpljen je maksimalan neuspeh, čime je izgubljena svaka šansa da nekada zlatni odbojkaši vide takmičenje u francuskoj prestonici i budu deo najveće planetarne smotre.

Nijednog trenutka američka selekcija nije ostavljala šansu "plavoj četi" da može do iznenađenja, odnosno, da postane prva reprezentacija koja je "uzela meru" moćnom SAD.

Republika

Foto: FIVB

 

Odolevali su "orlovi" u prvom setu do rezultata 11:11, kada su se Amerikanci mini serijom 3:0 odlepili na 14:11 i do kraja sačuvali stečenu prednost, trijumfovavši s 25:19.

Još sigurnije je izgledala SAD u drugom periodu, prepustivši jedan poen manje Kolakovićevom timu. Za razliku od prethodnog seta, Amerikanci su se odmah odlepili na 8:5, a kako je vreme odmicalo, rasla je i njihova prednost.

Otvaranje trećeg seta s 3:0 pokazalo je indisponiranost kod naše selekcije, koja nije imala snage ni da se približi preokretu, a kamoli da ga napravi.

"Orlovima" preostaje da još sutra od 9.00 časova u Japanu odigraju meč sa Slovenijom. Taj duel teško da može da im popravi raspoloženje u ovom trenutku, ali svakako bi bilo dobro da ga pobede jer bi bodovi značili za svetski poredak. Upravo će FIVB rang lista odlučiti narednog juna koji će biti poslednji učesnici Olimpijskih igara.

Francuska ima kartu kao domaćin, šest ekipa će biti poznato ovog vikenda kad se završe tri kvalifikaciona turnira i onda preostaje još pet slobodnih mesta. U raspodeli poslednjih viza prednost će imati kontinenti koji nemaju kvalifikovane selekcije, a onda će se ređati najbolje reprezentacije sa liste.

Crtu će podvući po završetku preliminarne faze Lige nacija, pa će za Srbiju biti važno da u tom takmičenju beleži pozitivne rezultate i tako sačuva visoku poziciju i šanse da se nađe među putnicima. U ovom trenutku "orlovi" su devetoplasirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading