GOTOVO JE! Smenjen Toni Đerona!

Autor:

Sport

11.04.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji selektor Tunisa i mladog tima Barselone je uradio veliki posao kao selektor Srbije, iako se sa dva velika takmičenja vratio bez medalje.

GOTOVO JE! Smenjen Toni Đerona!

Foto: Starsport

Toni Đerona

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba Šartra, objavio je taj klub na društvenim mrežama.

 

 

Na ovakav potez čelnici francuskog prvoligaša odlučili su se posle slabih rezultata u ovogodišnjem prvenstvu. Šartr je trenutno na 14. poziciji elitnog francuskog takmičenja, sa samo dva boda više od Istra, koji se nalazi u zoni ispadanja.

Selektor Srbije je nasledio Žeroma Delarua 2019. godine. Posle odličnih rezutlata pre dve godine, ugovor mu je bio produžen na još dve sezone. Nekadašnji pomoćni trener Barse dva puta je vodio Šartr u polufinalima Kupa Francuske (2020. i 2022. godine).

Međutim, ove sezone rezultati nisu bili tako sjajni. U zvaničnom saopštenju za javnost francuskog kluba je napisano da će Toni Đerona ostati u Šartru do kraja ugovora (kraj juna ove godine), ali da će biti raspoređen na neku drugu funkciju. 

Nekadašnji selektor Tunisa i mladog tima Barselone je uradio veliki posao kao selektor Srbije, iako se sa dva velika takmičenja vratio bez medalje. Očekivalo se da ove godine u Katovicama "orlovi" igraju u četvrtfinalu i pokušaju da se domognu Olimpijskih igara u Parizu. Do toga nije došlo, ali je javnost bila zadovoljna radom Tonija Đerone, koji je nagovestio da bi srpski rukomet mogao da izvuče iz decenijskog mraka.

Novi šef stručnog štaba Šartra biće Nebojša Stojinović. Pomagaće mu Amor Kedira i Fabris Rujer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading