PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA U TOP 10 EVROLIGE: Evo kako večiti stižu do nokaut faze, NIJE LAKO, ali je MOGUĆE

Autor:

Sport

01.02.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivamo koje su utakmice ključne kako bi se crno i crveno beli domogli plej-ina elitnog takmičenja.

PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA U TOP 10 EVROLIGE: Evo kako večiti stižu do nokaut faze, NIJE LAKO, ali je MOGUĆE

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde vodiće rovovsku bitku u preostalih deset kola Evrolige da bi se domogli plej-ina, odnosno desete pozicije, koja vodi u doigravanje pred četvrtfinale. Izabranici Željka Obradovića su baš na tom desetom mestu pred sutrašnji (20.30, Sport klub 1) meč 25. kola na gostovanju Virtusu s polovičnim skorom 12-12. S druge strane, četa Janisa Sferopulosa je na 12. mestu s učinkom 10-14 i dočekuje sutra uveče (20.00, Sport klub 3) Barselonu. Jasno je da bi pobede večitim rivalima popravile šanse za prolaz u plej-in, ali ništa neće biti izgubljeno i ako ne slave.

Gledajući raspored, jasno je da će i crno i crveno beli imati imperativ pobede pred punim tribinama svojih navijača u beogradskoj Areni, a takvih susreta će imati po šest, računajući današnje kolo. Međutim, imaće oba naša kluba i gostovanja koja nisu toliko "vruća" i na kojima će biti moguće napraviti brejk, kao današnje Partizana u Italiji, ali i onih gostovanja na kojima mogu da naprave senzaciju.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana


- Partizan mora da napadne sve pobede kod kuće, ma ko bio protivnik. Ali zašto ne pokušati da se dođe i do brejka, možda i protiv Virtusa. Posle Italijana crno-beli dočekuju Bajern i Efes i ti mečevi se moraju dobiti. Posle slede dva gostovanja Armaniju i Barseloni. To su jake ekipe, ne moraš da ih pobediš u njihovim halama. U poslednjih pet kola Partizan je domaćin na četiri meča, a kako ide i na noge Albi, zašto ne pokušati da se dođe do pet od pet. Poznato je da Željko diže formu timu kako se bliži kraj ligaškog dela, pa u Areni mogu pasti Baskonija, Real i Valensija - analizirao je za Republiku bivši as, a sada košarkaški komentator Vladimir Kuzmanović.
Republika

Foto: printscreen

Vladimir Kuzmanović


Kada je u pitanju Zvezda, on ne smatra da je za crveno-bele išta nemoguća misija, pa ni da savladaju Barselonu.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde


- Videli smo da Barselona ima svoje probleme, da su to ljudi od krvi i mesa. Baš kao i Žalgiris iako igra sve bolje. Isto važi i za gostovanja Bajernu i Monaku, mada ona Zvezdi ne leže. Sudbina sezone mogla bi biti rešena u tri utakmice kod kuće protiv Makabija, Panatinaikosa i Virtusa. Zvezda posle ide na noge Realu, ali ako Madriđani do tada obezbede prvo mesto, možda će igrati opuštenije. Za kraj, ostaju susret s Olimpijakosom kod kuće i protiv Efesa u Turskoj, pa ako bude postojala šansa za prolaz dalje, sigurno će igrači Zvezde učiniti sve da odu u plej-in - dodao je Kuzmanović.
RASPORED ZVEZDE
C. zvezda - Barselona / 2. februar
C. zvezda - Žalgiris / 9. februar
Bajern - C. zvezda / 1. mart
Monako - C. zvezda / 7. mart
C. zvezda - Makabi / 14. mart
C. zvezda - Panatinaikos / 20. mart
C. zvezda - Virtus / 22. mart

Real - C. zvezda / 29. mart
C. zvezda - Olimpijakos / 4. april
Efes - C. zvezda 11. april

RASPORED PARTIZANA
Virtus - Partizan / 2. februar
Partizan - Bajern / 8. februar
Partizan - Efes / 29. februar

Armani - Partizan / 8. mart
Barselona - Partizan / 14. mart

Partizan - Baskonija / 19. mart
Partizan - Real / 21. mart
Partizan - Olimpijakos / 28. mart

Alba - Partizan / 4. april
Partizan - Valensija / 12. april

zeleno - mora se pobediti
žuto - može se pobediti
crveno - ne mora se pobediti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading