PRETUŽNO: Bogdanović i Kokoškov u RASTROJSTVU tokom oproštaja od Miloja (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atlantini Srbi nisu mogli sebi da dođu.

PRETUŽNO: Bogdanović i Kokoškov u RASTROJSTVU tokom oproštaja od Miloja (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Dejan Milojević

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa i Atlanta Hoksa sastali su se u noći između srede i četvrtka u Čejs centru u San Francisku, što je prvi meč "ratnika" nakon smrti Dejana Milojevića, njihovog pomoćnog trenera.

Sudbina je htela da na tom meču u dresu gostiju iz Džordžije igra i Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, za koju je popularni Deki Miloje živeo.

Uoči samog starta utakmice održan je minut ćutanja, a prvi među jednakima su sa jedne strane stajali Stef Kari i Stiv Ker, a sa druge Bogdan Bogdanović i Igor Kokoškov, čovek kome je Milojević bio asistent u stručnom štabu reprezentacije Srbije, a sada on radi u Hoksima.

Naravno, Bogdanović je bio u "Brate" majici, koju su nosili i Voriorsi tokom zagrevanja.

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević iznenada je preminuo od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojip šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najvći životni san bio mu je da postane selektor Srbije, ali ga nažalost nije dosanjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading