DELIJE U TRANSU: Jedan od trenutno najboljih evroligaških igrača je u Zvezdi Meridianbet!

Autor: P. Z.

Sport

21.01.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnih nedelja igra u životnoj formi.

DELIJE U TRANSU: Jedan od trenutno najboljih evroligaških igrača je u Zvezdi Meridianbet!

Foto: Starsport

Delije u Areni

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su novu pobedu u AdmiralBet ABA ligi, pošto su na svom parketu savladali FMP.

Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat bio je Jago dos Santos, koji je upisao dabl-dabl. Brazilac je meč sa "panterima" završio sa 17 poena, 14 asistencija i pet skokova, odnosno indeksom korisnosti 30.

Ipak, da takva partija nije slučajnost, svedoči fantastična forma u kojoj se poslednjih nedelja nalazi omaleni 24-godišnji plejmejker.

U prethodnom kolu regionalnog takmičenja, protiv Borca, Dos Santos je meč završio sa 24 poena i po sedam skokova i asistencija, odnosno indeksom 31, a nedelju dana ranije protiv Cedevita Olimpije je imao isti košgeterski učinak, uz pet asistencija i tri uhvaćene lopte, kao i indeksom korinosti 30.

Republika

Foto: Starsport

Jago dos Santos

U tom periodu, Jago dominira i u Evroligi. Par dana pred meč sa Cedevita Olimpijom, Crvena zvezda Meridianbet je u evroligaškom večitom derbiju savladala Partizan, a Brazilac je imao 10 poena, dva skoka, tri asistencije i indeks korisnosti 9, a potom je usledila dominacija protiv Asvela sa 16 koševa, devet dodavanja za realizaciju i indeksom 23.

Usledila je potom i jedina utakmica u kojoj je Dos Santos podbacio u poslednje dve i po nedelje, protiv Armanija, kada je imao samo pet poena i tri asistencije, a onda je u porazu od Baskonije bio jedna od retkih svetlih tačaka kluba sa Malog Kalemegdana, pošto je ubacio 26 poena, imao je pet asistencija, tri skoka i indeks korisnosti 26.

Dakle, po trenutnoj formi, Brazilac je jedan od najboljih igrača u Evropi, što svakako imponuje navijačima Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading