JAGO I LAZIĆ RAZBILI "PANTERE": Crvena zvezda Meridianbet 38. put zaredom pobedila FMP!

Autor: P. Z.

Sport

21.01.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo nikakve drame u Areni.

JAGO I LAZIĆ RAZBILI "PANTERE": Crvena zvezda Meridianbet 38. put zaredom pobedila FMP!

Foto: Starsport

Branko Lazić protiv FMP-a

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su u Areni FMP iz Železnika rezultatom 87:54 (26:13, 20:19, 18:14, 23:8), u okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su na taj način došli do neverovatnog 38. uzastopnog trijumfa nad "panterima", što je niz koji traje skoro punih deset godina, tačnije od 12. aprila 2014.

Tim sa Malog Kalemegdana je već u prvoj četvrtini stekao značajnu prednost, a gosti iz Železnika su jedino sredinom druge deonice uspeli da uhvate priključak. Međutim, crveno-beli su furiozno završili prvo poluvreme, a u istom ritmu su odigrali i drugo, pa se njihovo slavlje na kraju nije ni dovodilo u pitanje.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Jago dos Santos i Branko Lazić, koji su postigli po 17 poena, s tim što je Brazilac dodao i 13 asistencija. Osim njih, dvocifreni su bili još Džavonte Smart sa 13 i Luka Mitrović sa 12 koševa.

Na drugoj strani je prednjačio Bojan Subotić sa 14 poena, dok je Kajl Foster dodao 10.

Crvena zvezda Meridianbet - FMP
87:54 (26:13, 20:19, 18:14, 23:8)

Tok meča

Četvrta četvrtina

Iako je neko možda očekivao da će crveno-beli poslednju deonicu odigrati onoliko koliko im treba da ne ugroze pitanje pobednika, to nije bio slučaj. Naprotiv, puleni Janisa Sferopulosa su odigrali u najvećoj brzini i na kraju su ubedljivo slavili sa 87:54.

Treća četvrtina

Tokom treće deonice, aktuelni vicešampion AdmiralBet ABA lige je rutinski čuvao prednost i nijednom nije dozvolio rivalu da je ugrozi. "Panteri" su najviše uspeli da priđu na minus devet (49:40), što je bio i jedini trenutak kada je razlika bila jednocifrena u trećoj četvrtini. Na kraju, uoči poslednjih deset minuta, Crvena zvezda Meridianbet vodila je sa 64:46.

Posle pola sata košarke u Areni, Jago dos Santos je već ostvario dabl-dabl učinak, pošto je upisao 17 poena i deset asistencija.

Druga četvrtina

Crveno-beli su poenima otvorili drugu četvrtinu, ali je onda usledila serija FMP-a od 12:3, kojim se razlika Zvezde Meridianbet istopila na +6 (31:25). Nekoliko minuta pred kraj poluvremena su "panteri" uspeli da priđu i na četiri poena minusa (35:31), ali je završnica ipak pripala domaćem timu koji je na odmor otišao sa prednošću od 46:32.

Nakon druge deonice, Branko Lazić je i dalje jedini dvocifreni igrač na meču, a ima ih 13.

Prva četvrtina

Posle ujednačenog početka utakmice (4:4), usledila je serija Crvene zvezde Meridianbet od 14:0, kojom je napravljena velika razlika (18:4). Kada su "panteri" konačno uspeli da da prekinu seriju crveno-belih, do kraja uvodne deonice su čak i za nijansu smanjili zaostatak (26:13).

Centralna figura prve četvrtine bio je Branko Lazić koji je postigao 10 poena.

Utakmica u Areni je počela, a uoči njenog starta održan je minut ćutanja u čast Dejana Milojevića!

17.30 - Dobro došli na Republikin lajv blog utakmice Crvena zvezda Meridianbet - FMP.

Dan uoči utakmice, o njoj je govorio šef stručnog štaba šampiona Srbije Janis Sferopulos.

FMP je tim koji se značajno promenio od naše prve utakmice. Sada je tu novi trener i mnogo novih igrača. To znači da ćemo morati da budemo spremni da igramo protiv tima koji će se sigurno boriti nekom novom energijom - istakao je Grk, a preneo sajt kluba sa Malog Kalemegdana.

Svoja očekivanja izneo je i strateg "pantera" Stevan Mijović.

- Iza nas je period kada smo imali seriju važnih utakmica i kojom možemo biti polovično zadovoljni. Posle dva uzastopna poraza jedina opcija za nas je bio povratak u halu i jak rad na treninzima. To smo i uradili. Gostovanje Zvezdi biće prava prilika da pokažemo napredak na polju defanzive i agresivnosti koja je definitivno izostala u prethodne dve utakmice - rekao je Mijović za klupski sajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Verovali ili ne

23.01.2024 22:12

A jel sme FMP da pobedi Zvezdu? Mislim, ista kuća, kasa, vlasnik...